Αρχική Ζώα Οι συγκρούσεις δημιούργησαν μια πόλη γεμάτες γάτες

Οι συγκρούσεις δημιούργησαν μια πόλη γεμάτες γάτες

0
gates 1
Διαφήμιση

Στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Καφρ Ναμπλ, στην τελευταία επαρχία – προπύργιο των ανταρτών, οι πολύμηνες συγκρούσεις, δημιούργησαν μια πόλη όπου οι γάτες είναι περισσότερες από τους ανθρώπους.

Όπως ανέφερε ο 32χρονος Σαλάχ Τζαρ στον δημοσιογράφο Μάικ Τόμσον του BBC, «είναι παρήγορο όταν οι γάτες είναι κοντά. Κάνει τους βομβαρδισμούς, τις καταστροφές, τα δεινά να φαντάζουν λιγότερο τρομακτικά», πρόσθεσε.

Στην πόλη κάποτε διέμεναν περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, ωστόσο πλέον οι κάτοικοί της δεν ξεπερνούν τους 100. Όσο για τις γάτες, δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός τους, αλλά εκτιμάται ότι είναι χιλιάδες.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν αφήσει την πόλη και ο πληθυσμός της έχει γίνει πολύ μικρός… Οι γάτες χρειάζονται κάποιον για να τους φροντίσει και να τους δώσει τρόφιμα και νερό, έτσι έχουν καταφύγει στα σπίτια όσων έχουν μείνει» εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος εργάζεται ως δημοσιογράφος σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Συμβίωση εν μέσω φρίκης

Πολλοί άνθρωποι, αλλά και γάτες, κατέφυγαν στις παλιές εγκαταστάσεις του σταθμού, οι οποίες καταστράφηκαν από αεροπορική επιδρομή. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Σαλάχ, πολλές γάτες γεννήθηκαν στο κτήριο, ενώ όταν ο ίδιος περπατά στον δρόμο, τον ακολουθούν περίπου 20 με 30 αιλουροειδή.

Όταν πέφτει το σκοτάδι, στα νιαουρίσματα των γατιών έρχονται να προστεθούν και τα γαβγίσματα πολλών αδέσποτων σκύλων, οι οποίοι επίσης αναζητούν φαγητό. Σύμφωνα με τον Σαλάχ, ωστόσο, οι γάτες είναι πολύ περισσότερες.

«Κάθε φορά που τρώω, τρώνε και οι γάτες, είτε είναι λαχανικά, νουντλς ή απλά ψωμί. Σε αυτή την κατάσταση αισθάνομαι ότι είμαστε όλοι αδύναμα πλάσματα και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον», συνέχισε.

Μάλιστα, όπως τόνισε, συχνά φροντίζει τραυματισμένες γάτες, παρά την έλλειψη φαρμάκων. «Έχω έναν φίλο που έχει γάτες στο σπίτι του, μία από τις οποίες χτυπήθηκε από πύραυλο. Ωστόσο καταφέραμε να την πάμε στην πόλη Ιντλίμπ για θεραπεία και τώρα περπατάει όπως και πριν» συμπλήρωσε.

Ο Σαλάχ παραδέχθηκε ότι ανησυχεί όχι μόνο για τον εαυτό του και τους φίλους του, αλλά και για τις γάτες της πόλης. Τόνισε, δε, ότι αν χρειαστεί να φύγει από την πόλη, θα πάρει μαζί του πολλές από τις γάτες, όπως και άλλοι κάτοικοι.

H φρίκη του πολέμου, έχει δημιουργήσει έναν στενό δεσμό ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ζώα, που δεν θα σπάσει εύκολα…

gates

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here