Αρχική Επιλεγμένα Καλλιάνος: Έρχεται ακόμη μεγαλύτερη “χιονο-κακοκαιρία”

Καλλιάνος: Έρχεται ακόμη μεγαλύτερη “χιονο-κακοκαιρία”

0
Διαφήμιση

Ελβετικό τοπίο θυμίζουν τα Βίλια Αττικής, με τα χιόνια να χαροποιούν μεν τα παιδιά, να δημιουργούν δε πολλά προβλήματα στους μεγάλους.

Ειδικά όταν σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου, το κρύο και τα χιόνια αναμένονται ακόμη πιο έντονα από την Κυριακή!

Το πυκνό χιόνι που έπεσε στα Βίλια ξεπέρασε το ένα μέτρο, ενώ για αρκετές ώρες η περιοχή δεν είχε ρεύμα – λόγω βλάβης που προκλήθηκε από την κακοκαιρία και η οποία αποκαταστάθηκε τελικά από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι προβλέψεις Καλλιάνου

bilia xioni a 2 1 19

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο Γ. Καλλιάνος επισημαίνει: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο και θα χρειαστεί να έρθει η Παρασκευή ή το Σάββατο για να έχουμε πλήρη και αναλυτική εικόνα για το τι θα συμβεί στη χώρα μας από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και έπειτα. Υπάρχει με λίγα λόγια διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων και τα ερωτήματα είναι τα εξής:

  • Θα είναι ένας χιονιάς της κέντρο-βόρειας Ελλάδας;
  • Θα είναι ένας χιονιάς που θα επηρεάσει περισσότερο τα ανατολικά και νότια και επομένως και την Αττική;
  • Θα είναι σχεδόν ένας πανελλαδικός χιονιάς;

Ακόμη δεν μπορεί κανείς να απαντήσει με απόλυτη ακρίβεια στα παραπάνω ερωτήματα».

Η πιο σοβαρή “χιονο-κακοκαιρία”

ÂÏÉÙÔÉÁ ÐËÁÔÁÉÅÓ ÈÇÂÙÍ 3Ç ÇÌÅÑÁ ÁÐÏ ÔÇÍ ÉÓ×ÕÑÇ ×ÉÏÍÏÐÔÙÓÇ ÊÁÉ ÔÁ ÐÑÏÂËÇÌÁÔÁ ÓÕÍÅ×ÉÆÏÍÔÁÉ (EUROKINISSI)

Ωστόσο, συνεχίζει περιγράφοντας μια μάλλον δύσκολη κατάσταση για τις επόμενες ημέρες: «Παρόλο που ακόμη υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα και το τοπίο είναι κάπως θολό, το σχεδόν σίγουρο είναι ότι έχει κλειδώσει το έντονο κρύο για αρκετές περιοχές της χώρας καθώς και οι πολύ ενισχυμένοι βοριάδες στα πελάγη. Οι θερμοκρασίες απ’ ότι φαίνεται θα είναι ικανές για να χιονίσει έως και σε πεδινά η ακόμη και σε παραθαλάσσια τμήματα. Το ζήτημα όμως είναι ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο. Η εμπειρία από προηγούμενους χιονιάδες λέει ότι θα δουν χιόνι αρχικά αρκετές βόρειες περιοχές και στη συνέχεια θα συνεχιστούν τα χιόνια και στα κεντρικά η θα κατηφορίσουν οι χιονοπτώσεις για τα νοτιότερα τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας όπου θα συνεχίσουν να απασχολούν στη συνέχεια μόνο αυτά τα τμήματα.

Πιστεύω πως θα είναι η πιο σοβαρή (σε έκταση) χιονο-κακοκαιρία μέχρι στιγμής για τον φετινό χειμώνα. Την Παρασκευή ή το Σάββατο θα σας λύσω όλες σας τις απορίες με περαιτέρω ανάλυση της επικείμενης κακοκαιρίας.

ΥΓ: Θα το θεωρήσω τεράστια έκπληξη να χαθεί αυτός ο χιονιάς και τελικά να μην έρθει στη χώρα μας. Όλα επιμένουν στο γεγονός ότι θα συνεχίζουμε να βλέπουμε άσπρες μέρες. Το που όμως θα γίνει αυτό θα σας το απαντήσω λίαν συντόμως».

Φωτό: Eurokinissi

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here