Αρχική Διάστημα Αποσύρεται ιστορικό τηλεσκόπιο της NASA

Αποσύρεται ιστορικό τηλεσκόπιο της NASA

0
Spitzer Space Telescope
Διαφήμιση

Η NASA ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την λειτουργία του ιστορικού διαστημικού τηλεσκοπίου Spitzer Space Telescope, σχεδόν 11 χρονιά μετά από την εξάντληση του “καύσιμού” του.

Το Spitzer Space Telescope θα μεταδώσει το τελευταίο του σήμα στη Γη στις 30 Ιανουαρίου και ύστερα θα τερματιστεί οριστικά.

6.000 μέρες στο διάστημα

Spitzer Space Telescope 2

Η λειτουργία του Spitzer Space Telescope ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου 2003 και η αποστολή του υπολογιζόταν να κρατήσει για 2.5 χρόνια, μέχρι δηλαδή να τελειώσουν τα αποθέματα ψυκτικού υγρού ηλίου που το κρατούσαν “ζωντανό”. Τα αποθέματα τελικά κράτησαν για 5 χρόνια και 8 μήνες, και παρότι τελείωσαν στις 15 Μαΐου του 2009, το τηλεσκόπιο συνέχισε να δουλεύει ακούραστα μέχρι και σήμερα.

Μέσα σε αυτά τα 16 χρόνια στο διάστημα, το Spitzer Space Telescope έχει παρατηρήσει τα πάντα, από γειτονικούς πλανήτες μέχρι και απομακρυσμένους γαλαξίες. Στο Spitzer χρωστάμε το ίδιο το πορτρέτο του γαλαξία μας, πάνω από 800.000 φωτογραφίες του διαστήματος, και διάφορες αξιόλογες ανακαλύψεις, ιδιαίτερα στον Κρόνο.

Η NASA θα αποδώσει τιμές στο Spitzer λίγο πριν τον τερματισμό του, χαιρετίζοντας τη σπουδαία συμβολή του στην κατανόηση του Διαστήματος.

Διαφήμιση