Αρχική Επιλεγμένα Εικόνες ντροπής στη Βρετανία: Νεκρά και ζωντανά πτηνά μαζί

Εικόνες ντροπής στη Βρετανία: Νεκρά και ζωντανά πτηνά μαζί

Οι κότες έπρεπε να ζουν δίπλα σε νεκρές που σάπιζαν
0
Εικόνες ντροπής σε πτηνοτροφική μονάδα στη Βρετανία
Διαφήμιση

Σάλος έχει ξεσπάσει για πτηνοτροφική μονάδα στη Βρετανία με κότες ελευθέρας βοσκής αφότου δημοσίευσαν φωτογραφίες και βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνουν την κατάσταση που πρέπει να ζουν τα πτηνά.

Οι αρμόδιοι του τοπικού οργανισμού RSPCA, που φροντίζει για τα δικαιώματα των ζώων, εξέφρασαν «σοκ» και «αποτροπιασμό» από την κατάσταση στο πτηνοτροφείο Hoads Farm στο Σάσεξ.

Δικαιοσύνη για τα ζώα

Οι αρμόδιες αρχές της Βρετανίας αφαίρεσαν την άδεια λειτουργίας από τη φάρμα, η οποία τροφοδοτεί μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη χώρα, μετά την αποκάλυψη ακτιβιστών της RSPCA για νεκρά πουλιά που σάπιζαν, άλλα και ζωντανά που αιμορραγούσαν και άλλες άθλιες συνθήκες μέσα στην επιχείρηση.

Η Tesco, μία από τις εταιρείες που προμηθεύεται αυγά από την εν λόγω μονάδα, εξέφρασε τη «βαθιά ενόχλησή» της από τις εικόνες μέσα από το πτηνοτροφείο, ανακοινώνοντας πως δεν θα πουλά πια τα αυγά της μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Η Sainsbury’s ανακοίνωσε επίσης πως σταματά τις νέες παραγγελίες.

Η εισβολή

Τουλάχιστον 150 ακτιβιστές από την οργάνωση Direct Action Everywhere (DxE) με έδρα το Μπράιτον, όπως αναφέρει η Daily Mail, εισέβαλαν στην πτηνοτροφική μονάδα το πρωί της Δευτέρας, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο με τις συνθήκες που επικρατούν, απαιτώντας από τις αρχές να αναλάβουν δράση.

Οι ακτιβιστές μπήκαν μέσα στους χώρους όπου φυλάσσονταν οι κότες κι αργότερα μετέφεραν τουλάχιστον πενήντα από τα πουλιά έξω από τη μονάδα.

Το οπτικό υλικό που αποδείκνυε τις φρικτές συνθήκες και την κακοποίηση των πουλιών μέσα στη μονάδα είχαν καταγράψει ακτιβιστές της οργάνωσης στη διάρκεια έξι μηνών, κατά τους οποίους επισκέφθηκαν πολλές φορές τον χώρο.

Στο βίντεο της οργάνωσης καταγράφονται νεκρές κότες σε αποσύνθεση, βρομιά και κότες που αιμορραγούν.

«Ένα βράδυ βρήκαμε μία κότα κουλουριασμένη στη γωνία, να τρέμει. Ήταν καλυμμένη με αίμα, προφανώς πονούσε και δεν είχε λάβει καμία ιατρική βοήθεια» ανέφερε εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Όπως εξηγεί η DxE, κάθε φορά που επισκέπτονταν το πτηνοτροφείο έβρισκαν σωρούς νεκρών πουλιών ανάμεσα σε ζωντανά και κότες που αιμαρραγούσαν και είχαν εμφανείς μολύνσεις.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μισή ώρα μετά την έναρξη της διαμαρτυρίας αλλά, σύμφωνα με τους ακτιβιστές, δεν παρενέβησαν.