Αρχική Ενέργεια Χατζηδάκης: Πράσινο επενδυτικό άνοιγμα σε Γάλλους επιχειρηματίες

Χατζηδάκης: Πράσινο επενδυτικό άνοιγμα σε Γάλλους επιχειρηματίες

0
ενέργεια πηγές

“Το περιβάλλον δημιουργεί ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα”, διαμήνυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, από το Παρίσι όπου είχε τη ευκαιρία να συναντηθεί με Γάλλους επενδυτές, στο πλαίσιο συνέδριο που διοργάνωσε το Eλληνο-Γαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Υπογράμμισε δε ότι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ, την ηλεκτροκίνηση, την ενεργειακή εξοικονόμηση, την απολιγνιτοποίηση και την διαχείριση απορριμμάτων δημιουργεί σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Η ενέργεια στο προσκήνιο

καθαρή ενέργεια

Ο κ. Χατζηδάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας ότι τα 2/3 από τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις -του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ, της ΔΕΠΑ, της υποθαλάσσιας αποθήκης φυσικού αερίου της Καβάλας, των ΕΛΠΕ και της ΛΑΡΚΟ- συνιστούν αρμοδιότητα του υπουργείου του.

Αναφέρθηκε επίσης στις “παραδοσιακά στενές ελληνο-γαλλικές σχέσεις” εξηγώντας όμως ότι οι προσπάθειες που γίνονται αυτό το διάστημα πηγαίνουν πέρα από αυτό, καθώς πλέον η Ελλάδα “αφήνει πίσω της την κρίση έχοντας μια σταθερή κυβέρνηση που είναι φιλική προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα“.

Η επίσκεψη

ΥΠΕΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΠΑΡΙΣΙ (1)

Ο κ. Χατζηδάκης είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής μεγάλων γαλλικών εταιρειών (ΕDF, RTE, Total, Imerys, Engie, Suez, Veolia, AKUOEnergy, EREN, VINCIEnergy, Eiffage). Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξετάστηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα και τους επιχειρηματικούς αυτούς ομίλους, συμπεριλαμβανομένης και της προοπτικής επενδυτικής επέκτασής τους στη χώρα μας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here