Αρχική Τουρισμός Αναμένεται νέα αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία προς την Ελλάδα

Αναμένεται νέα αύξηση των αφίξεων από την Αυστρία προς την Ελλάδα

Συναντήσεις της Προέδρου του ΕΟΤ κας Γκερέκου με τους μεγαλύτερους αυστριακούς Τ.Οs
0
ellada

Στη διάρκεια συναντήσεων που είχε στη Βιέννη η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου με εκπροσώπους των μεγαλύτερων αυστριακών Τ.Οs, καταγράφηκαν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Αυστρία προς την Ελλάδα για το 2020.

Η κα. Γκερέκου βρέθηκε στην Αυστρία στο πλαίσιο της διεθνής τουριστικής έκθεσης «Ferien 2020» και συνομίλησε, με στελέχη των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών που διαθέτουν πτητικό πρόγραμμα από την Αυστρία προς την Ελλάδα και αντάλλαξε προτάσεις για τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των πτήσεων αλλά και διεύρυνσης των προορισμών.

φωτό 1
Στιγμιότυπο από την συνάντηση της Προέδρου του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου (δεύτερη από αριστερά) με της TUI Αυστρίας. Εικονίζονται, από αριστερά, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας Ελ. Μελιτά, η Διευθύντρια Μάρκετινγκ της TUI Αυστρίας, M. Bednarik, η υπεύθυνη διαχείρισης συνεργατών στο μάρκετινγκ, A. Obermair, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, G. Math, και η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ, Σ. Λαζαρίδου.
Σε καλό σημείο οι προκρατήσεις

Ο κος Math, CEO της TUI Αυστρίας με 3.600 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και με πτήσεις σε 16 ελληνικούς προορισμούς ανέφερε ότι για την θερινή περίοδο έχουν προγραμματιστεί 100 εβδομαδιαίες πτήσεις full charter προς ελληνικούς προορισμούς και επισήμανε πως η Ελλάδα προηγείται στην κατάταξη όλων των υπολοίπων ανταγωνιστών της στις μέχρι στιγμής προκρατήσεις.

Από την πλευρά, ο CEO της δεύτερης σε μερίδιο αγοράς εταιρείας διοργάνωσης ταξιδιών REWE, κος Fast, υπογράμμισε ότι με βάση τις έως τώρα προκρατήσεις κατά το 2020 αναμένεται αύξηση της τάξης του 25%. Σημειώνεται ότι η Ελλάδα καταλαμβάνει τη μερίδα του λέοντος στο πρόγραμμα της REWE, το οποίο περιλαμβάνει 15 ελληνικούς προορισμούς.

Επίσης, σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με την κα Andrea Springer, CEO και ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού οργανισμού Springer Reisen, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος εξειδικευμένος διοργανωτής ταξιδίων προς την Ελλάδα, με το 90% του προγράμματός του να είναι αφιερωμένο στη χώρα μας.

Η εταιρεία συνδέει την Αυστρία με 20 ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και λιγότερο γνωστούς όπως η Αστυπάλαια, η Αλόννησος, η Θάσος, το Κουφονήσι κ.ά., ενώ διαθέτει δικές της charter πτήσεις από τις πόλεις Graz και Klagerfurt προς την Κεφαλλονιά, την Πάρο, την Σκιάθο, την Σαντορίνη, την Χαλκιδική και την Κρήτη.

Σημειώνεται ότι, σε όλες τις συναντήσεις, η Πρόεδρος του ΕΟΤ ενημέρωσε τους συνομιλητές της τόσο για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα του τουρισμού, όσο και για τις γενικότερες κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού.

φωτό 2
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ά. Γκερέκου (δεξιά), με την Πρέσβη της Ελλάδας στη Βιέννη, Αικ. Κόικα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αφιερωμένης στον ελληνικό τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβευτική κατοικία.

Παράλληλα, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, η κα Γκερέκου παραβρέθηκε σε εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό τουρισμό που οργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία κα Κόϊκα σε συνεργασία με την Υπηρεσία  ΕΟΤ Αυστρίας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με δημοσιογράφους και τοπικούς παράγοντες της Αυστρίας.

Στις συναντήσεις και τις συνεντεύξεις της η κα Α. Γκερέκου επισήμανε την στρατηγική προτεραιότητα του ΕΟΤ για την ανάδειξη και προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και  του τουρισμού εμπειριών σε όλη τη χώρα και για όλο το χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here