Αρχική Περιβάλλον Το μολυσμένο νερό από τη Φουκουσίμα θα καταλήξει στη θάλασσα

Το μολυσμένο νερό από τη Φουκουσίμα θα καταλήξει στη θάλασσα

0
Φουκουσίμα
Διαφήμιση

Το μολυσμένο νερό από τον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι φαίνεται ότι θα καταλήξει στο περιβάλλον. Όπως εξηγούν οι Ιαπωνικές αρχές, αυτή είναι η μοναδική λύση που απομένει, αφού οι ειδικοί έχουν αποκλείσει τη μακροχρόνια αποθήκευσή του.

«Η εκδοχή της απλής, μακροχρόνιας αποθήκευσης δεν εξετάζεται πια», δήλωσε αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με το Newsbeast, στόχος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας είναι να καθαρίσει εντελώς τον πυρηνικό σταθμό: μόλις κατεδαφιστούν οι αντιδραστήρες και καθαρίσει το εργοστάσιο δεν θα πρέπει να μείνει τίποτα στο σημείο, κατά συνέπεια ούτε και δεξαμενές νερού που θα περιέχει ακόμη τρίτιο (ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου).

Τι θα απογίνει το νερό του σταθμού;

Φουκουσίμα

Μεγάλες ποσότητες μολυσμένου νερού είναι αποθηκευμένες στο πυρηνικό εργοστάσιο που καταστράφηκε από τον τεράστιο σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε τον Μάρτιο του 2011. Προέρχεται από τη βροχή, από υπόγεια νερά ή το νερό που χρησιμοποιήθηκε για να παγώσουν οι αντιδραστήρες.

Αφού φιλτραριστεί πολλές φορές τελικά θα έχει καθαριστεί από τα περισσότερα ραδιονουκλίδια που περιείχε, με εξαίρεση το τρίτιο, το οποίο θεωρείται λιγότερο επικίνδυνο για το περιβάλλον και τους ζώντες οργανισμούς αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το AFP.

Καθώς η μακροχρόνια αποθήκευση του νερού αυτού, κάτι που συστήνουν οικολογικές οργανώσεις όπως η Greenpeace, δεν είναι πλέον στο τραπέζι, οι ιαπωνικές αρχές έχουν τρεις επιλογές: την αραίωσή του στη θάλασσα, την εξάτμισή του στο περιβάλλον ή έναν συνδυασμό των δύο.

Ειδικοί, ανάμεσά τους και αυτοί της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), ζητούν εδώ και χρόνια την αραίωση του νερού αυτού στη θάλασσα. Όμως αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, διότι, όπως παραδέχθηκε η διαχειρίστρια εταιρεία του Φουκουσίμα η Tokyo Electric Power (Tepco), μεγάλο μέρος του νερού περιέχει μεγάλη ποσότητα ραδιενεργών στοιχείων επικίνδυνων για τη διατροφική αλυσίδα.

Η Tepco εκτιμά ότι οι δεξαμενές θα έχουν γεμίσει το 2022. Η τελική απόφαση μάλλον δεν θα ληφθεί πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο τον καλοκαίρι του 2020.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣόιμπλε: Πρέπει ν’ αλλάξουμε τη ζωή μας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής
Επόμενο άρθροΤα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο από το 1901 έως το… 2022 (video)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ