Αρχική Ζώα Σκότωσαν σπάνιο κροκόδειλο επειδή δάγκωσε γυναίκα

Σκότωσαν σπάνιο κροκόδειλο επειδή δάγκωσε γυναίκα

0
Κροκόδειλος
Διαφήμιση

Κροκόδειλος σε ζωολογικό κήπο της Ζυρίχης, στην Ελβετία, θανατώθηκε επειδή άρπαξε το χέρι της υπεύθυνης για τη φροντίδα του.

Σύμφωνα με τη Times, ο κροκόδειλος των Φιλιππίνων, ένα σπάνιο είδος, δάγκωσε τη γυναίκα την ώρα που εκείνη καθάριζε τον χώρο του.

Η απόφαση να πυροβοληθεί ο κροκόδειλος ελήφθη αφότου πέρασαν λίγα λεπτά κι εκείνος δεν είχε χαλαρώσει τη «λαβή» του.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Alex Rübel, η γυναίκα είχε ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά ο κροκόδειλος, που ζύγιζε 15 κιλά και είχε μήκος 1,5 μέτρο, κατάφερε να την πλησιάσει πίσω από μία μπάρα μέσα στον χώρο όπου ζούσε.

Πρόσθεσε πως κανένα ζώο δεν είχε θανατωθεί λόγω επιθετικής συμπεριφοράς τα 30 χρόνια που δουλεύει στον ζωολογικό κήπο, ενώ τόνισε πως είναι άγνωστο γιατί ο κροκόδειλος επιτέθηκε.

Σύμφωνα με ελβετικά μέσα ενημέρωσης και το Newsbeast, η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, και αναρρώνει καλά.

Ελβετικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως μόνο 250 κροκόδειλοι του συγκεκριμένου είδους, που προέρχεται από το νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων, απομένουν σε συνθήκες ελευθερίας.

Διαφήμιση