Αρχική Ενέργεια “Σημαία” ο Αχελώος για τον πρωθυπουργό

“Σημαία” ο Αχελώος για τον πρωθυπουργό

0
Αχελώος
Διαφήμιση

Για άλλη μια φορά, η εκτροπή του Αχελώου βρίσκεται στο προσκήνιο…

Τώρα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός που έθεσε ως προτεραιότητες την ολοκλήρωση του έργου στο Φράγμα Μεσοχώρας το 2022, το Φράγμα Συκιάς, καθώς και την κατασκευή του βόρειου τμήματος του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65).

Αυτά τόνισε τουλάχιστον στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στόχος να καταστεί εφικτή η μεταφορά 200 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού ετησίως στον Θεσσαλικό κάμπο από τον Αχελώο ποταμό. Η ποσότητα αυτή, υπογράμμισε, θα προέρχεται από τις πλεονάζουσες ποσότητες νερού, τα πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς δηλαδή να υπάρχει κίνδυνος αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον και τα οικοσυστήματα της ευρύτερης περιοχής. Οι πλεονάζουσες ποσότητες νερού που δεν αξιοποιούνται, ανέρχονται σε 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Καμία επιβάρυνση

axeloos5

«Έχω πειστεί ότι δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική περιβαλλοντική επιβάρυνση από μια τέτοια εξαιρετικά λελογισμένη μεταφορά υδάτινων πόρων από τον Αχελώο στον Θεσσαλικό κάμπο, αντίθετα, θα υπάρχει τεράστια περιβαλλοντική επιβάρυνση εάν δεν λύσουμε ουσιαστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα της άρδευσης στη Θεσσαλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός “σβήνοντας” με ευκολία τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις πολλών ετών…

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση ενός αρδευτικού έργου στα Τρίκαλα, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ και τόνισε τη σημασία του εκσυχρονισμού και της ανάπτυξης νέων αρδευτικών υποδομών, ώστε να προστατεύσουμε το πολυτιμότερο αγαθό για τις καλλιέργειες, για τη σημερινή και τις επόμενες γενεές, που δεν είναι άλλο από το νερό.

Πηγή: ecopress.gr

Α.Χ.

Διαφήμιση