Αρχική Ευζωία “Μποναμάς” 72 εκατ. ευρώ για έργα πνοής στην Αθήνα

“Μποναμάς” 72 εκατ. ευρώ για έργα πνοής στην Αθήνα

0
Σχολείο
Διαφήμιση

Δύο μεγάλα έργα-μποναμά χριστουγεννιάτικο, τα οποία αναμένεται να διευκολύνουν τους πολίτες και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, ενέκρινε την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων. Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 72 εκατ. ευρώ, αφορούν ασφαλτοστρώσεις και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και υπολογίζεται να δημοπρατηθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου για να ξεκινήσουν άμεσα.

Για το οδικό δίκτυο

ergaDromos432 768x527

Το πρώτο, με τίτλο «Αναβάθμιση οδικού δικτύου όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Αθηναίων (1η έως 7η Δημοτική Κοινότητα), προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, προβλέπει: Συντήρηση οδών με την ανακατασκευή των ασφαλτικών σε δημοτικούς δρόμους μήκους περίπου 200 χιλιομέτρων, με νέες διαγραμμίσεις και υψομετρικές προσαρμογές φρεατίων. Με το έργο αυτό θα ανακατασκευαστεί το 25% του συνολικού οδικού δικτύου του δήμου εντός της επόμενης διετίας.

Για τα σχολεία

Σχολείο, τάξη
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το δεύτερο έργο, με τίτλο «Συντηρήσεις-Βελτιώσεις κτηρίων και σχολείων του Δήμου Αθηναίων και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες έτους 2020-22», προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, αφορά στη συντήρηση των σχολικών και των δημοτικών κτηρίων τα οποία χρήζουν επισκευών. Κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης στατικών φορέων, κατασκευής μονώσεων, αλλαγής κουφωμάτων και χρωματισμών. Το ποσό που δαπανάται είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κατά 233% (από 3 εκατ. ευρώ/έτος σε 10 εκατ. ευρώ/έτος).

Για τις βασικές ανάγκες

Πρόκειται για έργα που, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, ανταποκρίνονται στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας κατοίκων κι επισκεπτών της πόλης κι αποτελούν μέρος του συνολικού σχεδιασμού για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας. Όπως σημειώνεται, η εντολή του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, ήταν να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, με αποτέλεσμα λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής Αρχής να εγκριθούν παρεμβάσεις που αντιστοιχούν στα 72 εκατ. από τα 264 εκατ. ευρώ του συνολικού τεχνικού προγράμματος.

Χωρίς καθυστερήσεις

«Η αξία ενός μεγάλου έργου ή μίας σημαντικής παρέμβασης έχει ουσία όταν αλλάζει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής. Όταν παρεμβαίνει στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα. Κι έχει μεγαλύτερη αξία όταν γίνεται άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις. Η αναβάθμιση κι ο εκσυγχρονισμός του ταλαιπωρημένου οδικού δικτύου της πόλης, αλλά και των σχολικών και των δημοτικών κτηρίων είναι μία προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει για να αλλάξει την Αθήνα, όχι μόνο στην εικόνα, αλλά δομικά» τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτις 26 Δεκεμβρίου η τελευταία έκλειψη της δεκαετίας
Επόμενο άρθροΥπέροχη, παγωμένη φύση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ