Αρχική Διάστημα Πόσοι πλανήτες στον Milky Way έχουν συνθήκες σαν της Γης;

Πόσοι πλανήτες στον Milky Way έχουν συνθήκες σαν της Γης;

0
Γη
Διαφήμιση

Έχετε αναρωτηθεί πόσοι πλανήτες υπάρχουν στον γαλαξία μας, τον Milky Way, με συνθήκες παρόμοιες με της Γης; Δηλαδή που επιτρέπουν την ανάπτυξη ζωής;

Οι ερευνητές της NASA πραγματοποίησαν αυτή την έρευνα και έχουν την απάντηση: Υπάρχουν δισεκατομμύρια πλανήτες σαν τον δικό μας και δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα!

Τα στοιχεία των ερευνητών προέρχονται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler της NASA, που σκάναρε το διάστημα μεταξύ 2009-2018 και βρήκε χιλιάδες πλανήτες με παρόμοιες με τη Γη συνθήκες.

Kepler

Το Kepler διαδέχτηκε τον Απρίλιο του 2018 το Transiting Exoplanet Survey Satellite της NASA, που συνεχίζει την ίδια δουλειά.

Από τις δικές του έρευνες προέκυψαν και μια σειρά αστρονομικών μελετών που τοποθετούν τον αριθμό των φιλικών στη ζωή πλανητών σε αστρονομικά νούμερα.

Με βάση τις παρατηρήσεις των διαστημικών εργαλείων, η αστροφυσικός Natalie Batalha είπε ήδη από το 2015 στην εφημερίδα «Washington Post» πως ο γαλαξίας μας και μόνο περιέχει κάπου 1 δισ. πλανήτες σαν τον δικό μας. Έκτοτε, περαιτέρω μελέτες έστειλαν αυτόν τον αριθμό στα 10 δισ. πλανήτες.

Η τελευταία μελέτη, του Αυγούστου 2019, εκτιμά μάλιστα πως κάποιος πλανήτης σαν τη Γη περιστρέφεται σε 1 ανά 4 Ήλιους εκεί έξω.

Διαφήμιση