Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Στο πάνθεον των ανθρώπων-συμβόλων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Στο πάνθεον των ανθρώπων-συμβόλων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

0
w08 95705unnamed
Διαφήμιση

Όποιος ισχυρίστηκε ότι η εποχή μας δεν γεννάει ήρωες, αλλά ούτε και σύμβολα, δεν είχε υπολογίσει την “παντοδυναμία” της Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η 17χρονη περιβαλλοντική ακτιβίστρια από τη Σουηδία κατέχει πλέον τη θέση της στο πάνθεον των ανθρώπων που αφοσίωσαν τη ζωή τους σε έναν πανανθρώπινο σκοπό.

Τοιχογραφία

Έτσι, πλέον, στη Mason Street, κοντά στη Union Square του Σαν Φρανσίσκο, οι διαβάτες περνούν, εδώ και λίγο καιρό, μπροστά από μια γιγαντιαία τοιχογραφία με το πρόσωπό της.

Το διαστάσεων 18 επί 9 μέτρων έργο φιλοτέχνησε ο Αργεντινός καλλιτέχνης Andrés Petreselli, γνωστός διεθνώς με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Cobre, μετά από πρόταση του μη κερδοσκοπικού περιβαλλοντικού οργανισμού One Atmosphere.

Ελπίδα για το μέλλον

wgl05.19 greta thurnberg

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ τράβηξε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας όταν, τον Αύγουστο του 2018, σε ηλικία 15 χρόνων, έπαψε να πηγαίνει σχολείο και περνούσε τις ημέρες της μπροστά στο σουηδικό Κοινοβούλιο για να προσελκύσει την προσοχή στο ζήτημα της αλλαγής του κλίματος.

Ενέπνευσε, έκτοτε, εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί της, διαμαρτυρόμενοι κατά της αδράνειας για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Και ποιος ξέρει μπορεί κάποτε να την δούμε σε θέση ειδικού γραμματέα του ΟΗΕ για το κλίμα. Αρκεί μόνο να συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια ορμή!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση