Αρχική Επιλεγμένα Πανεπιστήμιο Θράκης: Φύτευση 1.000 δέντρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Πανεπιστήμιο Θράκης: Φύτευση 1.000 δέντρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

1
dim dpth 630x354

Στη δάσωση έκτασης 10 στρεμμάτων, εντός της πανεπιστημιούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) στην Κομοτηνή, προχωρά το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), στο πλαίσιο των δράσεών του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Φυτεύουμε περίπου 1.000 δέντρα (πεύκα και σφένδαμους) σε έκταση 10 στρεμμάτων, εντός της πανεπιστημιούπολης (πλησίον της πρυτανείας του Δ.Π.Θ.), σε μία προσπάθεια περιορισμού της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και ελέγχου της κλιματικής αλλαγής», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Φώτης Μάρης.

Πολλαπλά οφέλη

2342345 18 1

Πρόκειται για δράση του ΕΚΠΑΑ, το οποίο «ήρθε σε επαφή με το Δ.Π.Θ. κι εμείς στη συνέχεια παραχωρήσαμε τον συγκεκριμένο χώρο πλησίον του οποίου, πριν περίπου 30 χρόνια είχε γίνει και πάλι μία δάσωση με κωνοφόρα σε ένα κομμάτι 80 στρεμμάτων. Στη νέα αυτή, πρότυπη δάσωση, που θα γίνει με φυλλοβόλα και κωνοφόρα δέντρα, επελέγησαν φυτά από τα διαθέσιμα του φυτωρίου της Διεύθυνσης Δασών, περισσότερα του ενός ειδών, προκειμένου να έχουμε ένα μεικτό δάσος, το οποίο πέραν από τη συμβολή του στη δέσμευση σημαντικών ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα, θα παρέχει και σημαντικά οφέλη αναψυχής στους κατοίκους», συμπληρώνει ο κ. Μάρης.

Απορρόφηση CO2

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δάσωση θα συμμετέχουν μαθητές αλλά και φοιτητές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Κομοτηνής, ενώ σύμφωνα με το ΕΚΠΑΑ, η φύτευση των 1.000 δέντρων εκτιμάται ότι θα προσφέρει, εντός των επόμενων 30 ετών, απορρόφηση 216,3 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ποσότητα που ισοδυναμεί με τις εκπομπές CO2, 45 αυτοκινήτων για ένα χρόνο.

Διαφήμιση

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ 20ου αιωνα ειναι αυτη της κλιματικης αλλαγης…Αναστρτοφη των πολων λεγεται και εχει ξανασυμβει στο παρελθον..Ο πλανητης ειναι ζωντανος οργανισμος και εχει και αυτος τις περιοδους του

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here