Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη...

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: “Να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος”

0
https cdn.cnn.com cnnnext dam assets 191202125415 cop25 madrid
Διαφήμιση

Τις κλιματικές φιλοδοξίες της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσίασε η άρτι διορισθείσα πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα (COP25) που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στη Μαδρίτη (2-13/12/19). 

«Σε δέκα ημέρες από τώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Στόχος μας είναι να καταστούμε η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Εάν θέλουμε να επιτύχουμε τον στόχο αυτό, πρέπει να δράσουμε τώρα, πρέπει να εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας τώρα. Επειδή γνωρίζουμε ότι η μετάβαση αυτή απαιτεί εναλλαγή των γενεών», είπε χαρακτηριστικά. 

Άλλωστε, η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050 αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της παρούσας Επιτροπής.

Οι κανόνες

0602316432434 web tete

Η Διάσκεψη της Μαδρίτης θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το μόνο στοιχείο που παραμένει σε εκκρεμότητα από το «εγχειρίδιο κανόνων του Κατοβίτσε»: στις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εθελοντική συνεργασία και τους μηχανισμούς που βασίζονται στην αγορά βάσει του άρθρου 6 της συμφωνίας του Παρισιού. Θα προχωρήσουν οι εργασίες στους τομείς της αλιείας, των ωκεανών, της χρηματοδότησης, της διαφάνειας της δράσης για το κλίμα, των δασών και της γεωργίας, της τεχνολογίας, της ανάπτυξης ικανοτήτων, της απώλειας και ζημίας, των αυτοχθόνων πληθυσμών, των πόλεων και της ισότητας των φύλων.

Η παρουσία της ΕΕ

1 thM0LkfDQrdlIsTNVu73pw

Η Επιτροπή θα είναι παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της COP25. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα Eπικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ θα είναι ο Eκτελεστικός Aντιπρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία Φρανς Τίμερμανς και η Yπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Φινλανδικής Προεδρίας της ΕΕ Κρίστα Μικόνεν. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μπορέλ, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για μια Οικονομία στην Υπηρεσία των Ανθρώπων, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Eπίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργίνιους Σινκιάβιτσους και η Eπίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον θα παρακολουθήσουν διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων.

Κατά την COP25, η ΕΕ θα φιλοξενήσει περισσότερες από 100 παράλληλες εκδηλώσεις στο ευρωπαϊκό περίπτερο του συνεδριακού κέντρου.

Πληροφορίες:

Διαφήμιση