Αρχική Περιβάλλον ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019: Βραβεύτηκαν τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019: Βραβεύτηκαν τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά έργα στην Ελλάδα

0
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019 - Όλοι μαζί
Διαφήμιση

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ logo

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019, αφιερωμένη στην μνήμη του ιδρυτή του ECOCITY Θάνου Ζαφειρόπουλου, διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, στο ιστορικό κτήριο Αβέρωφ, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης και πρωταγωνιστές τα άριστα έργα για το περιβάλλον. Με την σεμνή και λιτή εκδήλωση της απονομής των αγαλματιδίων, κορυφώθηκε ο 15ος κύκλος διεξαγωγής του θεσμού που οργανώνεται σε ετήσια βάση από το ECOCITY.

Συνολικά απονεμήθηκαν δέκα οκτώ (18) Βραβεία και ένας (1) Επαινος. Στους φετινούς βραβευθέντες των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019 επιδόθηκε το αγαλματίδιο «Φύλλο», που συμβολίζει την πεμπτουσία του περιβάλλοντος και αποτελεί το γέννημα του Σπόρου των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015.

Οι φετινοί βραβευθέντες ανά τομέα και κατηγορία βράβευσης

OIKOΠOΛIΣ 2019- ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019 - Έργο ζωής

ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Κωνσταντίνος Μενουδάκος, Επίτιμος Πρόεδρος ΣτΕ για το συνολικό του έργο στο Δίκαιο Περιβάλλοντος.

OIKOΠOΛIΣ 2019 – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ή ΟΜΑΔΑΣ: Πανεπιστήμιο Πατρών, & AIX-MARSEILLE UNIVERSITE, Αμπατζίδης Γεώργιος για την εργασία: «Mirror, mirror on the wall, is nature predictable at all? Tracing students’ ideas on ecosystems’ predictability».

ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ: Γωγώ Ελευθεράκη, Σχολή Αγροτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εργασία «Πρόταση ανάδειξης της περιοχής του ιερού της Αφροδίτης στην Αφαία Σκαραμαγκά»

ΜΕΛΕΤΗΣ ή ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ: Καθηγητής Κωνσταντίνος Καρτάλης, για το συνολικό του έργο στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Τομέας Φυσικής Περιβάλλοντος,  στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο τον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και  στο  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

OIKOΠOΛIΣ 2019 – ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (προπτυχιακή): Μαρία  Χαλακατεβάκη, για την εργασία «Πειραματική διερεύνηση επίδρασης του σχήματος μεσόβαθρου στη ροή σε ορθογωνική διώρυγα»- Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ (μεταπτυχιακή): Κωνσταντινα Ρίσβα, για την εργασία «Ανάπτυξη κατανεμημένου υδρολογικού λογισμικού με εφαρμογή καινοτόμων κινηματικών».- Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Θεόδωρος Αγορής, για την εργασία «Τεχνολογίες αξιοποίησης της κυματικής ενέργειας για ηλεκτροπαραγωγή»- Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Δημήτριος Γιάγκου, για την εργασία «Κινητικότητα και οδική ασφάλεια σε ευρωπαϊκές πόλεις»- Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής

OIKOΠOΛIΣ 2019 – ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019 - Φύλλο

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Μονάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αγωγής και επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  για το «SKYROS PROJECT, Προώθηση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για το έργο «Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς»

OIKOΠOΛIΣ 2019 – ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ : ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και Δήμο Δράμας για το έργο Ανακύκλωση χαρτιού/χαρτονιού με Διαλογή στην Πηγή στο Δήμο Δράμας

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ: Δήμος Λαρισαίων για το έργο «Έργα υλοποίησης σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας στο κέντρο της Λάρισας»

OIKOΠOΛIΣ 2019 – ΒΡΑΒΕΙΑ ΜΜΕ

ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ: Ιστοσελίδα euractive.gr, για την ελληνική απόδοση/προσαρμογή της ευρωπαϊκής ατζέντας για θέματα περιβάλλοντος.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Εκπομπή «Κάρτα Μέλους» της Τηλεόρασης της Βουλής

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ/ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ: Ραδιοφωνικός σταθμός Λυχνάρι Ρόδου για την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης «Αν όχι τώρα, Πότε; »

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: Παλιαλέξης Ηλίας, για το συνολικό του έργο με προσανατολισμό στο Περιβάλλον.

OIKOΠOΛIΣ 2019 – ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: AGRINO ΑΒΕΕ για την υιοθέτιση και εφαρμογή της μεθόδου «Oρθή Γεωργική Πρακτική GAP»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: TSIPAS GREEN INVESTMENT GROUP για το έργο «Έρευνα για την Ανάπτυξη του Plantbox».

Έπαινος: Απονεμήθηκε στις Γκριμπά Ελευθερία & Γκριμπά Ευαγγελία για  έργο
«Ο Μικρός Τουρίστας/Καταναλωτής – Μια βαλίτσα ταξιδεύει».

Τους βραβευμένους και τα έργα τους παρουσίασε η Κατερίνα Λάσπα ενώ την τελετή πλαισίωσε μουσικά ο πιανίστας Χρήστος Παπαντωνίου. Όλη η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Κροντηρά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, των Επιστημονικών και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, των Μέσων Ενημέρωσης,  πολλά υποσχόμενοι νέοι επιστήμονες, εταίροι καθώς και πολυάριθμοι φίλοι των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και του ECOCITY και βεβαίως τα μέλη των Επιτροπών Προτεινόμενων Εργων, Κρίσεως και Αξιολόγησης, Οργάνωσης & Δημόσιοτητας.

Χορηγοί επικοινωνίας των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2019 ήταν οι CSR Νews, ReCSR , Skywalker, stendoras.gr, AUTO TRITI και MOTO TRITI.

To ECOCITY ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, στηρίζοντας με την εθελοντική τους δράση για μια ακόμη χρονιά τη μεγάλη προσπάθεια για την προαγωγή της περιβαλλοντικής ευαισθησίας στη χώρα μας.

Διαφήμιση