Αρχική Περιβάλλον Οι ουρακοτάγκοι έχουν την δική τους γλώσσα

Οι ουρακοτάγκοι έχουν την δική τους γλώσσα

0
ουρακοτάγκοι
Διαφήμιση

Ο ουρακοτάγκος, ο μακρινός ξάδερφός μας, έχει τον δικό του τρόπο για να λέει στον άλλο «φύγε μακριά» ή «δώσε μου αυτό».

Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη που αποκρυπτογράφησε τη «γλώσσα» των χειρονομιών και των φωνητικών σημάτων των ουρακοτάγκων που ζουν σε προστατευόμενο δρυμό του Βόρνεο.

Όπως γράφουν στο άρθρο τους στο «International Journal of Primatology», οι ερευνητές κατάφεραν να φτιάξουν ένα λεξικό ουρακοτάγκου-ανθρώπου, καθώς οι εκφράσεις τους είχαν σταθερό νόημα και αναφορά.

Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με επικοινωνία μητέρας και παιδιών, τα πράγματα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρα.

Η γλώσσα των ουρακοτάγκων

ουρακοτάγκοι

Οι ερευνητές βρήκαν σε διάστημα παρατήρησης 2 ετών πάνω από 1.300 διαφορετικά σήματα, τουλάχιστον 11 φωνητικές εντολές και 21 χειρονομίες λειτουργούσαν όμως σταθερά με τον ίδιο τρόπο.

«Σκαρφάλωσε πάνω μου», «φύγε μακριά», «παίξε μαζί μου», «σταμάτα το αυτό» και άλλα παρόμοια πράγματα λένε οι ουρακοτάγκοι μεταξύ τους. Άλλα πάλι σήματα είναι αναπάντεχα περίπλοκα, καθώς διαφορετικός συνδυασμός φωνής και χειρονομίας μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο.

Το 90% εξάλλου τέτοιων ηχητικών σημάτων συναντούν απάντηση, γεγονός που δεν είναι καθόλου τυχαίο, ισχυρίζονται οι ερευνητές. Και να φανταστείτε, καταλήγουν, πως οι ουρακοτάγκοι είναι από τα πιο μοναχικά πρωτεύοντα, χωρίς καμιά ιδιαίτερη κοινωνική ζωή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροGRBossible: Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας
Επόμενο άρθροΗ Εθνική Τράπεζα στην ψηφιακή εποχή – Νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ