Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Ο στρατός θα φτιάξει τον “Νέο Κορυδαλλό”

Ο στρατός θα φτιάξει τον “Νέο Κορυδαλλό”

0
natobase 630x354
Διαφήμιση

Η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανέλαβε να τρέξει τελικά το έργο «Νέος Κορυδαλλός».

Η ΜΟΜΚΑ θα εκπονήσει επίσης ειδική χωροταξική μελέτη ώστε να μεταφερθούν οι Φυλακές Κορυδαλλού στο παλιό στρατόπεδο του Ασπροπύργου και παράλληλα ο χώρος του σημερινού σωφρονιστικού καταστήματος να μετατραπεί σε πάρκο δίνοντας πνοή ζωής στην περιοχή.

Εμπειρία και οικονομία

korydallos3

Όπως αναφέρει το staratalogia.blogspot η εν λόγω κίνηση κρίθηκε επιβεβλημένη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η ΜΟΜΚΑ διαθέτει και την εμπειρία των μεγάλων έργων και, το κυριότερο, αποτελεί την πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση σε αυτή τη φάση του έργου.

Παράλληλα, συνεχίζει το ρεπορτάζ, λύθηκε και το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, καθώς με νομοθετική ρύθμιση η παλιά νατοϊκή βάση του Ασπροπύργου περνάει για 99 έτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο χρηματοδότησης αυτή θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Έτσι, μια εταιρεία θα αναλάβει την ανέγερση των νέων φυλακών βάσει των προϋποθέσεων που θα θέσουν οι μελέτες της ΜΟΜΚΑ και στη συνέχεια το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώνει ένα είδος ενοικίου-μισθώματος.

Διαφήμιση