Αρχική Ειδήσεις Ο πίνακας που «αναστατώνει» τους φοιτητές του Κέιμπριτζ

Ο πίνακας που «αναστατώνει» τους φοιτητές του Κέιμπριτζ

0
pinakas 1
Διαφήμιση

Ένας πίνακας του 17ου αιώνα, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους χορτοφάγους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, στη Βρετανία, εξαιτίας του θέματός του.

Συγκεκριμένα, ο πίνακας του Φλαμανδού ζωγράφου Φρανς Σνάιντερς, με τίτλο «Η αγορά των πτηνών» που αναπαριστά έναν πωλητή με έντονο κόκκινο ρούχο, πλαισιωμένο από ένα πλήθος χτυπημένα πτηνά, δεν αποτελεί πλέον ελκυστικό θέαμα, αλλά αντίθετα θεωρήθηκε «αποκρουστικό» από μία ομάδα φοιτητών που ζητούν την απομάκρυνσή του από την αίθουσα.

pinakas

«Πρόσωπα που δεν καταναλώνουν κρέας θεωρούν αρκούντως αποκρουστικό τον πίνακα και ζήτησαν να απομακρυνθεί», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Fitzwilliam Museum, που έχει δανείσει τον πίνακα στο Κέιμπριτζ.

Όπως τονίζει στην El Publico ο προασπιστής των δικαιωμάτων των ζώων Τόνιο Γκαρσία, «πίνακες σαν και αυτόν αποκαθαίρουν μία πρακτική που ήδη πολλοί άνθρωποι θεωρούν ανήθικη, η οποία είναι παρωχημένη και η κοινωνία δεν αποδέχεται». Για τον ίδιο, το ζήτημα έγκειται στο σημείο όπου εκτίθενται αυτά τα έργα: «Στα μουσεία μπορούμε να συναντήσουμε έργα που δείχνουν πως βασάνιζαν στον Μεσαίωνα ή εικόνες από τυφεκισμούς, όμως αυτά δεν μας σκανδαλίζουν γιατί είναι ο (κατάλληλος) χώρος για να μάθουμε και να ξαναζούμε την ιστορία».

Διαφήμιση