Αρχική Ανακύκλωση Κοζάνη: Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε 100 σημεία

Κοζάνη: Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε 100 σημεία

0
kozani4
Διαφήμιση

Σαράντα τρεις υπόγειοι κάδοι συλλογής οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων αναμένεται να εγκατασταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε διάφορα σημεία του Δήμου Κοζάνης. Στόχος του προγράμματος εναλλακτικού συστήματος συλλογής απορριμμάτων είναι η βελτίωση του περιβάλλοντος, η αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

“Προγραμματίζουμε έως το 2021 να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι σε 100 σημεία εντός του αστικού ιστού του δήμου Κοζάνης που θα αντικαταστήσουν όλους τους υπάρχοντες που εξυπηρετούν την καθαριότητα και υγιεινή των δημοτών», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Βασίλης Βασιλακόπουλος.

Ελλιπής χρηματοδότηση

kozani2 kozani1

“Θα μπορούσαμε τώρα να τρέξουμε την υπογειοποίηση των κάδων σε όλα τα σημεία της πόλης, αλλά αδυνατούμε εξαιτίας ελλιπούς χρηματοδότησης, καθότι το έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, υλοποιείται με χρήματα που λαμβάνει ο δήμος Κοζάνης από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης που πληρώνει η ΔΕΗ και που οφείλει στους δήμους της περιοχής» εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Πάντως ήδη πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων στη συνοικία Πλατάνια και όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος ο δήμος προχωρά στην τοποθέτηση κάδων σε μέρη της πόλης “που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες ή σε σημεία που απαιτείται αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους».

Παράδοση στην ανακύκλωση

Ο δήμος Κοζάνης έχει μια μακρά παράδοση στην ανακύκλωση των απορριμμάτων και ως εκ τούτου στα σημεία που γίνεται η υπογειοποίηση των κάδων συλλογής απορριμμάτων τοποθετούνται πέντε κάδοι όπου θα γίνεται περισυλλογή εκτός από τα σύμμεικτα σε χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here