Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Κομισιόν: Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

Κομισιόν: Παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας

0
Διαφήμιση

Έκτακτη σύνοδος ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα Ελλάδος 15.00-17.00, στις Βρυξέλλες, για να παρουσιαστεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, επιδίωξη της οποίας είναι να γίνει η Ευρώπη η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος.

Θα ακολουθήσει η πρώτη του συζήτηση επί του θέματος με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen και τον αρμόδιο Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο Frans Timmermans.

Οι στόχοι του Green Deal

Πορεία για το κλίμα στην Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία θα εστιάσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και γενικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος σε τομείς όπως οι μεταφορές, η ενέργεια, η ρύπανση, η αγροτική παραγωγή, η κυκλική οικονομία και η βιοποικιλότητα.

Η Επιτροπή αναμένεται να δημοσιοποιήσει και χρονοδιάγραμμα για τις επερχόμενες προτάσεις. Το Κοινοβούλιο έχει ήδη τονίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% μέχρι το 2030 ώστε να καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2050 και ότι απαιτείται επειγόντως ένας φιλόδοξος προϋπολογισμός για την περίοδο 2021 – 2027.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση μέσω του EPLive και του EbS+.

Διαφήμιση