Αρχική Μεταφορές Η γραμμή 4 του μετρό θα είναι έτοιμη σε 8 χρόνια

Η γραμμή 4 του μετρό θα είναι έτοιμη σε 8 χρόνια

0
metro line4 3
Διαφήμιση

Πολλά υποσχόμενη ξημερώνει η νέα δεκαετία – τουλάχιστον όσον αφορά την εξέλιξη διάφορων μεγάλων έργων που έχουν καθυστερήσει πολύ (και ταλαιπωρήσει πολλούς).

Ένα από αυτά, για το οποίο έχουν… στενάξει τα πληκτρολόγια και του Ecozen, είναι και η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας (εργολαβία ύψους 1,8 δισ. ευρώ), η οποία, όπως αναφέρει το newmoney.gr, αναμένεται να κάνει restart αμέσως μετά τις γιορτές.

Πρόσφατα, το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό, εξουσιοδότησε την διοίκηση να προχωρήσει στο ξεπάγωμα του διαγωνισμού (που είχε κολλήσει το καλοκαίρι μετά από προσφυγή της Μυτιληναίος, η οποία απορρίφθηκε τελικά από το ΣτΕ), και να ανοίξουν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών των δύο βασικών διεκδικητών του έργου: των  κοινοπραξιών υπό τις Άκτωρ-Ansaldobreda-Hitachi και ΑΒΑΞ-Ghella-Alistom.

Η διαδικασία εφεξής

Η ενεργοποίηση του διαγωνισμού θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο κοινοπραξίες να ελέγξουν η μία τον τεχνικό φάκελο της άλλης εντός προθεσμίας 10 ημερών. Στη συνέχεια θα τους δοθεί ένα περιθώριο 30 ημερών για να υποβάλλουν ενστάσεις, εξέλιξη που θα καθορίσει και την πορεία του διαγωνισμού.

Στην κυβέρνηση επιδιώκουν ο διαγωνισμός να μπει σε ουσιαστική φάση τη νέα χρονιά αφενός για να αρχίσει να μπαίνει μπροστά η μηχανή των έργων, αφετέρου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς που η Γραμμή 4 του μετρό όπως και αρκετά ακόμη έργα βάλτωσαν λόγω προσφυγών και αποφάσεων του ΣτΕ.

Οι πρόδρομες εργασίες

metro1

Μεγάλο ζητούμενο για την Αττικό Μετρό παραμένει και ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες του έργου (μετακινήσεις δικτύων κοινώς ωφέλειας, αρχαιολογία κ.α), ο οποίος επίσης έχει κολλήσει λόγω προσφυγών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει προσωρινός ανάδοχος (ΤΕΡΝΑ) από το καλοκαίρι του 2018. Η υπογραφή της σύμβασης για τις πρόδρομες εργασίες θα ανάψει το πράσινο φως και για το μεγάλο έργο καθώς θα ανοίξει τον δρόμο της γιγαντιαίας εργολαβίας. Με βάση τη διακήρυξη η διάρκεια του έργου είναι 96 μήνες (8 χρόνια).

Αρκεί να μην σκοντάψει σε διάφορα απρόβλεπτα – που ειδικά σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά προβλέψιμα (αρχαιολογικές έρευνες κλπ.)…

Πηγή: newmoney.gr

Διαφήμιση