Αρχική Μεταφορές Γλυφάδα: Το μετρό …άργησε 20 χρόνια αλλά έρχεται!

Γλυφάδα: Το μετρό …άργησε 20 χρόνια αλλά έρχεται!

0
2007514 630x354
Διαφήμιση

Στον σχεδιασμό των επεκτάσεων του Μετρό εντάσσεται και η Γλυφάδα, όπως ανακοίνωσε μέσω δημοσίευσής του στο Facebook ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ένα αίτημα 20 ετών ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, ο οποίος επισήμανε ότι  οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών θα ξεκινήσουν το 2020.

Ο κ. Παπανικολάου στην ανάρτησή του υπενθυμίζει ότι από την εποχή που σχεδιάστηκε η Γραμμή 2 του Μετρό, ο νότιος τερματικός σταθμός είχε προβλεφθεί να γίνει στη Γλυφάδα.

Η ανάρτηση του δημάρχου

glyfada

“Μία πραγματικά σπουδαία είδηση: Το Μετρό έρχεται στη Γλυφάδα! Ένα αίτημα 20 ετών για την πόλη μας ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα.

Από την εποχή που σχεδιάστηκε η Γραμμή 2 του Μετρό, ο νότιος τερματικός σταθμός είχε προβλεφθεί να γίνει στη Γλυφάδα. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε πράξη μέχρι σήμερα, αλλά πλέον είναι επιβεβλημένο, λόγω και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σε συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή –ο οποίος από την αρχή «αγκάλιασε» την προσπάθεια αυτή και έθεσε το μείζον αυτό θέμα σε προτεραιότητα– μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα γνωστοποιούμε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Α.Ε. εντάσσουν στο σχεδιασμό των επεκτάσεων του μετρό και τη Γλυφάδα!

Το 2020 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης των απαραίτητων προκαταρκτικών μελετών.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τη διοίκηση της Αττικό Μετρό.

Η δημοτική μας αρχή θα στηρίξει και θα βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο το κρίσιμο αυτό έργο, σε κάθε του στάδιο, ώστε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, το βέβαιο είναι ότι σήμερα έγινε μια σπουδαία αρχή“.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here