Αρχική Ευζωία Εξόρμηση της Τροχαίας για μια πιο βιώσιμη πόλη

Εξόρμηση της Τροχαίας για μια πιο βιώσιμη πόλη

0
5d756e77c8f643df03c013172bb9a3ad XL
Διαφήμιση
Η προσβασιμότητα στις ελληνικές πόλεις, ειδικά στις μεγαλύτερες, κοντεύει να γίνει το πιο… σύντομο ανέκδοτο: αυτοκίνητα διπλό και τριπλό-παρκαρισμένα, κανένας σεβασμός σε ράμπες ατόμων με αναπηρία ή στις διαβάσεις πεζών, κατάληψη πεζοδρομίων από μηχανάκια και ό,τι άλλο, εμπόδια παντού και μάλιστα ανερυθρίαστα.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή -ας όψεται το δώρο Χριστουγέννων, τουλάχιστον για τον ιδιωτικό τομέα- η Τροχαία ξεχύνεται στους δρόμους και κόβει -τι άλλο;- κλήσεις.

Ελεύθερη κυκλοφορία στις πόλεις

156710

Φέτος φαίνεται ότι το κάνει κάπως πιο οργανωμένα και συστηματικά και κυρίως, με στόχο. Ποιος είναι αυτός; Να καταστούν οι πόλεις μας πιο ανθρώπινες για όλους τους πολίτες και ειδικά για τους πιο ευάλωτους και αδύναμους.

Πρόκειται για το καινούργιο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης της ΕΛ.ΑΣ «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το οποίο έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ μόλις ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες από το Αρχηγείο του Σώματος.

Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή του παλαιότερου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια, δόθηκε προτεραιότητα στις παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών, παιδικά καθίσματα, ζώνες κ.λπ.

Οι παραβάσεις

Συνολικά, συγκροτήθηκαν 877 συνεργεία Τροχαίας σε όλη τη χώρα, από τα οποία ελέγχθηκαν συνολικά 11.253 οχήματα και βεβαιώθηκαν:

  • 639 παραβάσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και
  • 100 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (193) και της Θεσσαλονίκης (148).

Σχεδόν 10.000

IMG 7035

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, που εφαρμόζεται το πρόγραμμα για τη στάθμευση σε ράμπες αναπήρων, σε όλη τη χώρα, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί 9.531 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε ράμπα διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ.

Περισσότερες συμβουλές και ενημέρωση για θέματα οδικής ασφάλειας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ) στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές/Τροχαία-Οδική ασφάλεια».

Διαφήμιση