Αρχική Μεταφορές ΕΛΛΕΤ: Εκστρατεία για τα αρχαία του Μετρό της Θεσσαλονίκης

ΕΛΛΕΤ: Εκστρατεία για τα αρχαία του Μετρό της Θεσσαλονίκης

0
arxaiotites metro
Διαφήμιση

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:45 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ, Τριπόδων 28, 105 58 Πλάκα), με αφορμή την κατάθεση της μελέτης από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ στο Υπουργείο Πολιτισμού για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου του μετρό της Θεσσαλονίκης, με την απόσπαση και επαναφορά των μοναδικών αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Η ΕΛΛΕΤ ενώνει τις δυνάμεις της με σειρά σημαντικών φορέων σε μια κοινή προσπάθεια να κατασκευαστεί ο σταθμός με την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων. Στην συνέντευξη θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φορέων όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η Εταιρεία Έρευνας και Προώθησης της Επιστημονικής Αναστήλωσης των Μνημείων (ΕΤΕΠΑΜ), η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία.

Παράλληλα, η ΕΛΛΕΤ δημιούργησε ψήφισμα στην πλατφόρμα AVAAZ για να διατηρηθούν κατά χώραν (in situ) τα αρχαία στο Σταθμό Βενιζέλου.

Διαφήμιση