Αρχική Επιλεγμένα Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με καφέ

Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με καφέ

0
Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με καφέ 2019 Ford McDonalds 7842 C1
Διαφήμιση

Στοχεύοντας στη μείωση των αποβλήτων και στην επίτευξη μιας κυκλικής οικονομίας με επαναχρησιμοποίηση των υλικών, η Ford ανέπτυξε μία διαφορετική συνεργασία με τη McDonald’s Αμερικής, με την οποία μοιράζεται το ίδιο όραμα στον τομέα της βιωσιμότητας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες αξιοποιούν τα υπολείμματα των κόκκων του καφέ που περισσεύουν από το καβούρδισμα, τα οποία μπορούν εν συνεχεία μέσω της κατάλληλης επεξεργασίας τους να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή διαφόρων εξαρτημάτων των αυτοκινήτων Ford.

Ένα ανθεκτικό υλικό φτιαγμένο από κόκκους καφέ

Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με καφέ 2019 Ford McDonalds 8848 C1

Οι δύο εταιρείες ανακάλυψαν ότι τα υπολείμματα των κόκκων του καφέ μπορούν να μετατραπούν σ’ ένα ανθεκτικό υλικό που μπορεί να ενισχύσει συγκεκριμένα εξαρτήματα που συναντάμε σήμερα στα σύγχρονα αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα, οι φλούδες του καφέ, αφού θερμανθούν σε υψηλές θερμοκρασίες και σε συνθήκες χαμηλού οξυγόνου, στη συνέχεια αναμιγνύονται με πλαστικό και άλλα πρόσθετα, με το προϊόν που προκύπτει να μετατρέπεται σε σφαιρίδια, το οποίο με τη σειρά του μπορεί εύκολα να διαμορφωθεί σε διάφορα σχήματα.

Το συνθετικό αυτό υλικό πληροί τις προδιαγραφές ποιότητας για εξαρτήματα όπως το πλαίσιο των προβολέων και άλλα τμήματα του αυτοκινήτου που συναντώνται τόσο στην καμπίνα, όσο και κάτω από το εμπρός καπό. Τα εν λόγω εξαρτήματα αναμένεται να είναι περίπου 20% ελαφρύτερα, ενώ θα καταναλώνεται 25% λιγότερη ενέργεια κατά τη διαδικασία χύτευσης τους. Η Ford εκτιμά μάλιστα ότι οι θερμικές ιδιότητες ενός τέτοιου προϊόντος είναι αισθητά καλύτερες σε σχέση με εκείνες του υλικού που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή.

Τα επόμενα βήματα

Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο με καφέ 2019 Ford McDonalds 8109 C1

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ford χρησιμοποιεί φλούδες από κόκκους του καφέ ως πρώτη ύλη για την κατασκευή συγκεκριμένων εξαρτημάτων στα αυτοκίνητά της.

Μετά από αυτή την συνεργασία η Ford στοχεύει στη διεύρυνση της χρήσης ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων πλαστικών στα οχήματά της σε όλο τον κόσμο.

Η McDonald’s και η Ford σκοπεύουν να συνεχίσουν να διερευνούν τρόπους για τη συνεργατική χρήση των αποβλήτων ως πρώτης ύλης προωθώντας παράλληλα τους στόχους βιωσιμότητας.

Δείτε το βίντεο

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here