Αρχική Επιλεγμένα Άντρας που γεννήθηκε χωρίς όρχεις έλαβε έναν από τον αδερφό του

Άντρας που γεννήθηκε χωρίς όρχεις έλαβε έναν από τον αδερφό του

0
Ζευγάρι, άντρας, γυναίκα

Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια, οι γιατροί πραγματοποίησαν μεταμόσχευση όρχι σε άντρα που γεννήθηκε χωρίς όρχεις. Αυτή η σπάνια μεταμόσχευση έχει γίνει μόνο άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Ο άντρας που γεννήθηκε χωρίς όρχεις θα μπορεί πλέον να αποκτήσει παιδιά, καθώς δέχτηκε ένα μόσχευμα από τον δίδυμο αδερφό του. Και καθώς είναι μονοζυγωτικοί δίδυμοι, έχουν πανομοιότυπο DNA, κάτι που σημαίνει πως το γενετικό υλικό που θα περάσει στα παιδιά του θα είναι σχεδόν το δικό του.

Ο 36χρονος Σέρβος υποβλήθηκε σε εγχείρηση 6 ωρών στο Βελιγράδι, όπως μας λένε οι «New York Times», μια πολύ δύσκολη επέμβαση που εγκυμονούσε πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό και είναι μόλις η τρίτη φορά στην ιστορία της ιατρικής που επιχειρήθηκε κάτι τέτοιο.

Δύο μάλιστα από τα μέλη του ιατρικού team, οι Dicken Ko και Branko Bojovic, είχαν πάρει μέρος και στην πρώτη μεταμόσχευση πέους της Αμερικής το 2016.

Η μεταμόσχευση χαιρετίστηκε από την επιστημονική κοινότητα, καθώς ανοίγει νέους δρόμους για ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμό ή πάσχουν από καρκίνο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here