Αρχική Ανακύκλωση Ανταποδοτική ανακύκλωση: Το διαβατήριο για το “κλαμπ” των πρωτοπόρων

Ανταποδοτική ανακύκλωση: Το διαβατήριο για το “κλαμπ” των πρωτοπόρων

0
ανακ1
Διαφήμιση

Το πρώτο «σπιτάκι της ανταποδοτικής ανακύκλωσης» στην Καλλιθέα εγκαινίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Νέα Γενιά Ανακύκλωσης», στο οποίο συμμετέχουν και οι δήμοι Νέας Σμύρνης, Ιωαννιτών, Ναυπλιέων και Άνδρου.

«Με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση προσδοκούμε να υπάρξουν πολύ πιο ισχυρά αποτελέσματα. Να αλλάξει η ζωή μας. Να περάσουμε στο κλαμπ των πρωτοπόρων κρατών της Ευρώπης και αυτό θα είναι επ’ ωφελεία των πολιτών, οι οποίοι θα έχουν φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες από τους δήμους τους», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Κέρδος για όλους

ανακ

Με την ανταποδοτική ανακύκλωση κερδίζουν όλοι, τόνισε. Ωφελούνται οι ίδιοι οι πολίτες, εφόσον για κάθε 33 συσκευασίες κερδίζουν 1 ευρώ. Κερδίζει ο δήμος, αφού μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων στα οποία πρέπει να γίνει αποκομιδή και να μεταφερθούν στη Φυλή, κι έτσι, μέσω της εξοικονόμησης χρημάτων, θα υπάρχει δυνατότητα να προσφέρονται φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Κερδίζει και η χώρα, καθώς θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και από τις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης, θα γίνει πρωτοπόρα στην ανακύκλωση.

Καλό και για τον τουρισμό

Ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Κάρναβος επισήμανε ότι “μια καθολική ανακύκλωση θα έκανε πολύ πιο καθαρούς τους δρόμους, τα πεζοδρόμια της πόλης, τους δημόσιους χώρους και αυτό θα συνέβαλε καθοριστικά στην ενίσχυση της τουριστικής μας εικόνας. Ιδιαίτερα τώρα για την Αττική που ξαναμπαίνει στο διεθνή τουριστικό χάρτη».

Τα “σπιτάκια”

Στους πέντε δήμους που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα θα τοποθετηθούν συνολικά 45 «σπιτάκια ανταποδοτικής ανακύκλωσης», εκ των οποίων τα 10 στην Καλλιθέα. Σε αυτά ανακυκλώνονται πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες και αυτόματα εκδίδεται το κουπόνι με το αντίτιμο που εξοφλείται σε συνεργαζόμενα σούπερ μάρκετ ή προσφέρεται στο φιλανθρωπικό σύλλογο της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αποστολή». Τα «σπιτάκια» είναι προσφορά του συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Διαφήμιση