Αρχική Διάστημα Ανακαλύφθηκαν έξι εξωπλανήτες 2,5 φορές μεγαλύτεροι από τη Γη

Ανακαλύφθηκαν έξι εξωπλανήτες 2,5 φορές μεγαλύτεροι από τη Γη

0
Κόκκινος νάνος, εξωπλανήτης, πλανήτης
Απεικόνιση καλλιτέχνη
Διαφήμιση

Αστρονόμοι ανακάλυψαν έξι νέους εξωπλανήτες που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τρία άστρα.

Σύμφωνα με το Newsbeast, επικαλούμενο το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αυτοί οι πλανήτες έχουν μάζες πάνω από 2,5 φορές από εκείνης της Γης και συγκεκριμένα είναι κατά 2,6 φορές μεγαλύτεροι, ενώ φτάνουν σχεδόν τη μισή μάζα του Δία.

Η ανακάλυψη

Οι τρεις πλανήτες περιφέρονται πολύ κοντά στα άστρα τους, πολύ κοντύτερα από ό,τι βρίσκεται ο Ερμής σε σχέση με τον Ήλιο. Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Αυστρία και τη Χιλή, με επικεφαλής την Κάρολ Χάσγουελ του βρετανικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Μίλτον Κέινς, που έκαναν σχετικές δημοσιεύσεις στο περιοδικό αστρονομίας «Nature Astronomy», χρησιμοποίησαν μια νέα αστρονομική μέθοδο για τις ανακαλύψεις τους.

Κατά την τελευταία δεκαετία έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι σε άλλα πλανητικά συστήματα, οι πλανήτες μπορεί να βρίσκονται πολύ πιο κοντά στο άστρο τους από ό,τι στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Η νέα τεχνική (Disperse Matter Planet Project-DMPP) επιτρέπει τον εντοπισμό συστημάτων όπου οι πλανήτες βρίσκονται σχεδόν κολλητά στα άστρα τους.

Οι νέοι εξωπλανήτες

Το αστρικό σύστημα DMPP-1 περιλαμβάνει τρεις εσωτερικούς -πιθανώς βραχώδεις- εξωπλανήτες με μάζες τριπλάσιες έως δεκαπλάσιες της Γης, καθώς και ένα πιο εξωτερικό πλανήτη με μάζα ανάλογη του Ποσειδώνα.

Ο εξωπλανήτης γύρω από το άστρο DMPP-2 έχει περίπου τη μισή μάζα του Δία, ενώ στο διπλό αστρικό σύστημα DMPP-3 υπάρχει ένας πλανήτης με μάζα περίπου δυόμισι φορές μεγαλύτερη της Γης.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here