Αρχική Περιβάλλον Άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση του όρους Αιγάλεω

Άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση του όρους Αιγάλεω

0
Όρος Αιγάλεω
Διαφήμιση

Το θέμα του όρους Αιγάλεω έφερε στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης. Ο κ. Αρσένης μίλησε για “απόλυτη υποβάθμιση και εγκατάλειψη», για την ύπαρξη χωματερών στην καρδιά τού όρους, για εναπόθεση μπαζών και πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί, αλλά παραμένουν στην περιοχή με παρατάσεις αδειών. Ζήτησε, επίσης, να προχωρήσει και «η κήρυξη αυτού του περιφερειακού φυσικού πάρκου την οποία προβλέπει και το ρυθμιστικό σχέδιο Αθηνών και Αττικής».

Αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών

Όρος Αιγάλεω

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου, προανήγγειλε ότι θα υπάρξει άμεση δέσμη δράσεων, η οποία θα αντιμετωπίσει, με βάση τα υφιστάμενα νομοθετικά εργαλεία, το θέμα των αυθαιρεσιών και της συστηματικής εναπόθεσης σκουπιδιών: «Ήδη, μαζεύουμε στοιχεία για όσα αυθαίρετα έχουν δηλωθεί στην περιοχή και γίνεται έλεγχος για μη δηλωμένα. Μαζεύουμε στοιχεία για τις μεταποιητικές δραστηριότητες που υπάρχουν στην περιοχή και τις νόμιμες, καταρχάς, με την έννοια των μεταβατικών διατάξεων. Θα προχωρήσουμε, λοιπόν, πολύ γρήγορα, παράλληλα με τις μεσοπρόθεσμες άλλες ενέργειες και σε ένα σχέδιο δράσης που θα περιλαμβάνει άμεσες ενέργειες για μία σειρά από θέματα, μεταξύ των οποίων και οι δασικοί δρόμοι και τα μπάζα και οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις. Μέτρα θα υπάρξουν για την προστασία των δασικών εκτάσεων και άμεσα μέτρα που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή».

Πρόσθεσε ότι στο όρος Αιγάλεω «υπάρχουν πενήντα δύο παράνομες χωματερές, δραστηριότητες που έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί και δεν έχουν απομακρυνθεί, και παραμένουν με άδειες, που βάσει μεταβατικών διατάξεων έχουν ισχύ για δέκα χρόνια ακόμα βιομηχανικές, υπάρχουν δε και δραστηριότητες που είναι τελείως παράνομες, κτηνοτροφικές».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης περιφερειακού φυσικού πάρκου, η οποία θα προχωρήσει παράλληλα με την ειδική περιβαλλοντική μελέτη για τις περιοχές Natura σε αυτήν τη ζώνη”.

Διαφήμιση