Αρχική Ειδήσεις Tο νέο μετάλλιο του Μαραθωνίου της Αθήνας

Tο νέο μετάλλιο του Μαραθωνίου της Αθήνας

0
Marathonios
Διαφήμιση

Ο ΣΕΓΑΣ, παρουσίασε το νέο μετάλλιο του Μαραθωνίου Δρόμου σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη-Πινακοθήκη Γκίκα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι εικαστικοί Αλέκος Φασιανός, Κώστας Βαρώτσος και ο σχεδιαστής του μεταλλίου Σπύρος Κίζης, ενώ την ομοσπονδία στίβου εκπροσώπησε ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος.

Το νέο μετάλλιο είναι το πρώτο μιας σειράς που ξεκινά εφέτος και θα ολοκληρωθεί το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου.

Στη μία όψη του νέου μεταλλίου του Μαραθωνίου της Αθήνας απεικονίζεται σταθερά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και αναγράφεται ο αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο κάθε δρομέας. Στην άλλη όψη του θα φιλοξενηθούν γεγονότα-ορόσημα της γέννησης και εξέλιξης του Μαραθωνίου. Η απόδοση των θεμάτων θα φέρει την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων εικαστικών, οι οποίοι και θα προσφέρουν το έργο τους αφιλοκερδώς για να στηρίξουν την προβολή της πολύτιμης κληρονομιάς του Μαραθωνίου και τον τεράστιο κοινωνικό του ρόλο παγκοσμίως.

Το νήμα της νέας πρωτοβουλίας του ΣΕΓΑΣ που έχει ως στόχο να αναδείξει τις ελληνικές ρίζες του Μαραθωνίου, αλλά και τον πολυδιάστατο και διεθνή χαρακτήρα που έχει αποκτήσει, κόβει πρώτος ο Αλέκος Φασιανός. Ο αναγνωρισμένος εικαστικός τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό δημιούργησε ειδικά για το μετάλλιο του 2019 ένα έργο θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα, το οποίο και κοσμεί ήδη το πρώτο μετάλλιο της σειράς.

Το 2020 ο Κώστας Βαρώτσος θα εστιάσει στον «Θρυλικό Ημεροδρόμο του 490 π.Χ.» ο οποίος ξεψύχησε μεταφέροντας το μήνυμα της νίκης στην Αθήνα και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση του Μαραθωνίου δρόμου. Το 2021 θα ακολουθήσει ο Γιάννης Ψυχοπαίδης με θέμα την καθιέρωση του πλέον εμβληματικού αγωνίσματος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κάθε χρόνο, θα χαράσσεται πάνω στο μετάλλιο και ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης “MARATHON” ώστε το 2026, στην επέτειο των 130 χρόνων του Μαραθωνίου, να έχει δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μία μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:  41.600 συναντήσεις εργασίας με 320 εταιρίες στο #JobFestival 2022

Το μετάλλιο δεν θα δίνεται μόνο στους νικητές αλλά σε όλους τους δρομείς που φέτος αναμένεται να φτάσουν τους 60.000.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία αύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στην Αττική
Επόμενο άρθροΘεσσαλία: Εργασίες αποκατάστασης σε τρεις γέφυρες αρχιτεκτονικά μνημεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ