Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Στη Βαρσοβία το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020

Στη Βαρσοβία το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020

0
filippis tours varsovia krakovia 005 1600x800
Διαφήμιση

Στη Βαρσοβία απονεμήθηκε τελικά το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης 2020. Η πολωνική πόλη, με μια σειρά από δράσεις για την υποστήριξη ατόμων με αναπηρία, κατάφερε εντός σύντομου χρονικού διαστήματος, να βελτιωθεί σημαντικά.

«Με το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης, οι πόλεις που βραβεύονται μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για άλλες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκτός αυτής, που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις. Η Βαρσοβία, νικήτρια της 10ης διοργάνωσης των βραβείων, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, από το οποίο προκύπτει ότι μπορούν να γίνουν πολλά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ότι η δέσμευση μπορεί να είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας», δήλωσε κατά την τελετή απονομής, η Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων, Δεξιοτήτων και Κινητικότητας Εργατικού Δυναμικού, Μαριάν Τίσεν.

Ειδική μνεία στα Χανιά

χανια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε 47 αιτήσεις για τη διοργάνωση του 2020.

Η πόλη Καστεγιό ντε λα Πλάνα στην Ισπανία και η πόλη Σκελεφτέα στη Σουηδία έλαβαν το δεύτερο και το τρίτο βραβείο αντίστοιχα.

Η πόλη των Χανίων στην Ελλάδα, η πόλη Τάρτου στην Εσθονία και η πόλη Εβρέ στη Γαλλία έλαβαν ειδική μνεία. Αναγνωρίστηκαν η χρήση της τεχνολογίας από την πόλη των Χανίων για την παροχή προσβάσιμης στάθμευσης, η ενεργός συμμετοχή των δημοτών της πόλης Τάρτου όσον αφορά την προσβασιμότητα και, τέλος, το έργο της πόλης Εβρέ σχετικά με τις κρυφές αναπηρίες.

Ιστορικό

gettyimages 513547852 rf thumb large

Ο διαγωνισμός για το Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης, που διοργανώνει από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Ατόμων με Αναπηρία, είναι μία από τις δράσεις που προβλέπονται στη στρατηγική της ΕΕ για την αναπηρία 2010-2020.

Το βραβείο ξεκίνησε το 2010 με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και να προωθηθούν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε ευρωπαϊκές πόλεις με περισσότερους από 50.000 κατοίκους. Στο πλαίσιο αυτό, ο στόχος αυτής της ετήσιας διοργάνωσης είναι να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στη ζωή των πόλεων σε ολόκληρη την ΕΕ. Το βραβείο απονέμεται στην πόλη που έχει αποδεδειγμένα βελτιώσει την προσβασιμότητα όσον αφορά βασικές πτυχές της ζωής στο αστικό περιβάλλον και έχει συγκεκριμένα σχέδια για περαιτέρω βελτιώσεις.

Περισσότερα: Ιστοσελίδα Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι Θεσσαλονικείς βγήκαν στους δρόμους για το κλίμα
Επόμενο άρθρο4 εύκολοι τρόποι για να βάλετε ισορροπία στη διατροφή του παιδιού σας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ