Αρχική Μεταφορές Σε “καλούπι” οι πορείες για καλύτερη κυκλοφορία των ΙΧ

Σε “καλούπι” οι πορείες για καλύτερη κυκλοφορία των ΙΧ

0
24ÙÑÇ ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÇ ÁÐÅÑÃÉÁ ÔÙÍ ÅÑÃÁÆÏÌÅÍÙÍ ÓÔÇ ÄÅÇ ÊÁÉ ÐÏÑÅÉÁ ÓÔÇÍ ÁÈÇÍÁ ÅÍÁÍÔÉÁ ÓÔÇÍ ÉÄÉÙÔÉÊÏÐÏÉÇÓÇ ÔÙÍ ËÉÃÍÉÔÉÊÙÍ ÌÏÍÁÄÙÍ ÔÇÓ ÖËÙÑÉÍÁÓ ÊÁÉ ÌÅÃÁËÏÐÏËÇÓ
Διαφήμιση

Εναλλακτικά σενάρια για τη διαχείριση των διαδηλώσεων που κλείνουν συχνά πυκνά το κέντρο της Αθήνας, εξετάζει η κυβέρνηση.

Οι μικρές

Κλειδί, αναφέρει η Καθημερινή, είναι ο όγκος των διαδηλώσεων. Έτσι αν πρόκειται για μικρές πορείες συζητιέται η χρήση μιας λωρίδας κυκλοφορίας ώστε να μην κλείνουν ολόκληροι κεντρικοί δρόμοι. Οι ακόμη μικρότερες πορείες επίσης, θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται στο πεζοδρόμιο, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Και οι μεγάλες

Για τις μεγαλύτερες σε όγκο προτείνεται να είναι συγκεκριμένη η διαδρομή της πορείας, ώστε η διαχείριση της κυκλοφορίας από την Αστυνομία να είναι ευκολότερη, ή να ορίζεται συγκεκριμένος χώρος για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης, όπως για παράδειγμα το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Πάνω από 3.000 πορείες τον χρόνο

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου του 2019 πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 1.713 συγκεντρώσεις, πορείες και συναθροίσεις πολιτών –οι περισσότερες στην Αθήνα– και για την ομαλή διεξαγωγή τους και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης διατέθηκαν 43.709 αστυνομικοί.

Επίσης, το 2018 πραγματοποιήθηκαν 3.514 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 106.970 αστυνομικοί.

 

Διαφήμιση