Αρχική Επιλεγμένα Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δασικές εκτάσεις του Σέιχ Σου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δασικές εκτάσεις του Σέιχ Σου

Το φλοιοφάγο έντομο συνεχίζει το καταστροφικό του έργο στο δάσος και οι Αρχές αποφάσισαν την αναβολή εξ ολοκλήρου την εκστρατεία υλοτόμησης
0
Seix sou

Επιδεινώνεται η κατάσταση με το φλοιοφάγο έντομο που καταστρέφει το δάσος του Σέιχ Σου, το οποίο απειλεί τις δασικές εκτάσεις του Κέδρινου Λόφου.

Όντας ως βασική προτεραιότητα των δημοτικών Αρχών Πυλαίας – Χορτιάτη, και Νεάπολης – Συκεών, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην περιοχή Πλατανάκια και επιθεωρήθηκαν οι εργασίες κοπής των πεύκων που έχουν προσβληθεί από το έντομο, οι οποίες εκτελούνται από ειδικά συνεργεία συνεταιρισμού υλοτόμων με τις υποδείξεις στελεχών του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και δασολόγων του δήμου, ενώ ήδη ξεκίνησαν και οι ψεκασμοί στο Σέιχ Σου.

Ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προστατεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον μοναδικό “πράσινο πνεύμονα” της πόλης και για τον λόγο αυτό αναλάβαμε εξ ολοκλήρου την εκστρατεία υλοτόμησης.

Στόχος μας να απαλλαγούμε το συντομότερο από αυτή τη μάστιγα που εξοντώνει τα πεύκα μας. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες, αλλά δεν θα σταματήσουμε εκεί, θα συνεχίσουμε την άνοιξη και για τον επόμενο χρόνο και συνεχώς θα είμαστε σε επιφυλακή».

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης στο περιθώριο της σύσκεψης των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, χαρακτήρισε τεράστια την καταστροφή καθώς εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα έχουν ξεραθεί ή έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here