Αρχική Περιβάλλον Προς επέκταση η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης

Προς επέκταση η παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης

0
720 7befdd48fd0b9188a6dacd0bb5d379ef
Διαφήμιση

Μία ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση περίμενε τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης: τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση της παλιάς παραλίας της πόλης προς τη θάλασσα, από τον Λευκό Πύργο έως το λιμάνι.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η επέκταση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξύλινου ντεκ, που θα διατρέχει όλο το μήκος της Λεωφόρου Νίκης, από τον Λευκό Πύργο έως και την Α’ προβλήτα του λιμανιού.

Τεχνικό πρόγραμμα για το 2020

cov 696x477

Το έργο εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2020 και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησαν οι επαφές του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη, με τις δημόσιες υπηρεσίες. Κατά την πρώτη συνάντηση με την Κτηματική Υπηρεσία συζητήθηκε αναλυτικά η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση του έργου, ενώ εστάλησαν επιστολές στις Εφορείες Νεοτέρων Μνημείων και Εναλίων Αρχαιοτήτων.

“Το έργο έχει δυσκολίες όσον αφορά την αδειοδότηση γιατί σε αιγιαλό εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και ανθεί η γραφειοκρατία. Το εντάσσουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020, ως μελέτη κατασκευής, και πραγματοποιούμε τις πρώτες συναντήσεις με τις δημόσιες υπηρεσίες που εμπλέκονται στην αδειοδότηση”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Κυριζίδης.

Απαραίτητο έργο

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τον πρώτο κύκλο επαφών με τις δημόσιες υπηρεσίες, θα ακολουθήσει από την υπηρεσία η φάση της προμελέτης. “Θα το τρέξουμε όσο περισσότερο μπορούμε και θα πιέσουμε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας να γυρίσουν. Πρέπει το έργο να προχωρήσει. Δεν είναι μόνο η εικόνα που παρουσιάζει το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας, αλλά υπάρχουν και σημάδια διάβρωσης όπως ενημερωθήκαμε από τη Κτηματική Υπηρεσία, διότι δεν έχουν γίνει εργασίες τα τελευταία 40-50 χρόνια” πρόσθεσε.

 

Διαφήμιση