Αρχική Καταστροφές Πέθανε ο Λούις το κοάλα – Δεν μπόρεσε να αναρρώσει από τα...

Πέθανε ο Λούις το κοάλα – Δεν μπόρεσε να αναρρώσει από τα εγκαύματα

0
Πέθανε ο Λούις το κοάλα
Διαφήμιση

Ο Λουίς το κοάλα που έγινε παγκοσμίως διάσημο μετά την διάσωσή του από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αυστραλίας, πέθανε τελικά, αφού δεν κατάφερε να αναρρώσει από τα εγκαύματα.

Ο Λούις μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο την περασμένη εβδομάδα όταν μια γυναίκα τον κατέβασε από ένα δέντρο που φλεγόταν, σε μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Νότια Ουαλία.

Το βίντεο με την στιγμή της διάσωσης, που δείχνει την Τόνι Ντόχερτι να χρησιμοποιεί την μπλούζα της για να τυλίξει το κοάλα, ενώ αυτό ουρλιάζει από τους πόνους, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Χθες οι κτηνίατροι ανακοίνωσαν πως χρειάστηκε να υποβάλλουν σε ευθανασία το ζώο επειδή τα εγκαύματα δεν έδειχναν σημάδια βελτίωσης.

«Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ευζωία του ζώου, οπότε σε αυτή τη βάση λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση», εξήγησε σε ανακοίνωση το Port Macquarie Koala Hospital.

Στο βίντεο, η Τόνι Ντόχερτι φαίνεται να ρίχνει νερό πάνω σε ζώο που είναι σε κατάσταση σοκ, σε μια προσπάθεια να το δροσίσει.

Όπως εξήγησε η ίδια σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, οδηγούσε μέσα από το δάσος όταν εντόπισε το κοάλα ανάμεσα στις φλόγες και άκουσε τις κραυγές του.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως μπορούσαν να κλάψουν δυνατά. Ήταν σπαρακτικό. Ήξερα ότι έπρεπε να τον βγάλω από εκεί όσο πιο γρήγορα γινόταν», είπε η ίδια.

Το 14χρονο κοάλα είχε υποστεί βαριά εγκαύματα στο στήθος, τα πόδια και άλλα σημεία του σώματός τους, ανέφεραν οι κτηνίατροι.

Στη συγκεκριμένη κλινική φροντίδας ζώων, έχουν μεταφερθεί δεκάδες ακόμη τραυματισμένα κοάλα από τις πυρκαγιές που μέχρι στιγμής έχουν κάψει περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκτάρια γης, μόνο στην Νέα Νότια Ουαλία.

Με πληροφορίες από BBC

Διαφήμιση