Αρχική Πολιτισμός Παρέμβαση του δήμου μετά την κατάρρευση κτιρίου στην Αιόλου

Παρέμβαση του δήμου μετά την κατάρρευση κτιρίου στην Αιόλου

0
ÊÁÔÅÄÁÖÉÓÇ ÅÐÉÊÉÍÄÕÍÏÕ ÊÔÉÑÉÏÕ ÅÐÉ ÔÇÓ ÏÄÏÕ ÁÉÏËÏÕ 48 ÁÐÏ ÔÏÍ ÄÇÌÏ ÁÈÇÍÁÉÙÍ
Διαφήμιση

«Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες κατέρρευσε τμήμα εγκαταλειμμένου κτιρίου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Χατζηκώνστα, στη συμβολή της οδού Αιόλου και της πλατείας Αγίας Ειρήνης“.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η παραπάνω είδηση έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προβλήθηκε επαρκώς από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Δεν είναι συχνό άλλωστε να καταρρέει ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο έντονο φυσικό φαινόμενο.

Τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο κτίριο έχει χαρακτηριστεί και ως έργο τέχνης και ιστορικό οικοδόμημα από το υπουργείο Πολιτισμού…

Σε ετοιμότητα ο δήμος

ÕÐÏ ÊÁÔÁÑÑÅÕÓÇ ÊÔÉÑÉÏ ÓÔÇÍ ÁÉÏËÏÕ

Ο Δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία απέκλεισαν για λόγους ασφαλείας την πρόσβαση προς το χώρο. Αντίστοιχα, για τους ίδιους λόγους, έκλεισαν και τα παρακείμενα καταστήματα. Στην περιοχή τοποθετήθηκε προσωρινή σήμανση και αποκλείστηκε η διέλευση των πεζών. Με τη συνδρομή ειδικής ομάδας της ΕΜΑΚ ελέγχθηκε ο χώρος και ευτυχώς αποφεύχθηκαν οι τραυματισμοί από την κατάρρευση.

Η Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων

191106190308 ΑΙΟΛΟΥ2 550x413

Όπως σημειώνει ο Δήμος Αθηναίων: «Η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων, συγκάλεσε την Επιτροπή Επικινδύνως Ετοιμόρροπων του άρθρου 7 του ΠΔ περί επικινδύνων οικοδομών και μετά από αυτοψία, έκρινε το κτίριο επικίνδυνο και αποφάσισε τη λήψη άμεσων μέτρων αποκλεισμού του περιβάλλοντος χώρου. Στο σημείο τοποθετήθηκε προσωρινή περίφραξη με ενισχυμένη αντιστήριξη ενώ αποφασίστηκε ότι θα υπάρξει φύλαξη του χώρου επί εικοσιτετράωρου βάσεως”.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με γνώμονα πρώτα και πάνω απ όλα την ασφάλεια των πολιτών.

Η Αθήνα πάντως έχει πολλά τέτοια εγκαταλελειμμένα κτίρια-διαμάντια, οπότε καλό θα ήταν ο δήμος να ακολουθήσει την ιπποκράτειο ρήση “Ασφάλεια εστί το προνοείν και προλαμβάνειν. Το δε προνοείν και προλαμβάνειν κρείττον εστί του θεραπεύειν».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Τράπεζα: Ασθμαίνοντας η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ: Έκρηξη σε ορυχείο στη Γερμανία