Αρχική Ευζωία ΟιΝοτικά Αθήνας: Δυναμικό παρόν των κρασιών της Κρήτης

ΟιΝοτικά Αθήνας: Δυναμικό παρόν των κρασιών της Κρήτης

Το επόμενο οινικό ραντεβού της Κρήτης στην Αθήνα, είναι τον Μάρτιο του 2020 στο Οινόραμα
0
512

Η Αθήνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είχε την ευκαιρία να γευτεί τα κρασιά και τις γεύσεις της Κρήτης, κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΟιΝοτικά.

Εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 250 ετικέτες κρασιών, από 26 οινοποιούς της Κρήτης, να συνομιλήσουν μαζί τους  και να γνωρίσουν από κοντά τις σπάνιες γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης, τα κρασιά της νέας σοδειάς, αλλά και σπάνιες και πειραματικές οινοποιήσεις.

579

Την έκθεση επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων φορέων ο Υφυπουργός Υποδομών και  Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης που εκπροσώπησε την κυβέρνηση. Ο κ. Κεφαλογιάννης συνομίλησε με όλους τους παραγωγούς εκφράζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον φετινό τρύγο, καθώς και ο ίδιος είναι από το Ρέθυμνο, όπου και εκλέγεται.

Κατά την παρουσία του στην έκθεση δήλωσε: «Ο οινοπαραγωγικός πλούτος της Κρήτης είναι μεγάλος και το κρητικό κρασί έχει μια συνεχή ανοδική πορεία και στην ελληνική, αλλά και στη διεθνή αγορά. Οι οινοπαραγωγοί της Κρήτης κάνουν εξαιρετική δουλειά, αναδεικνύοντας τις κρητικές ποικιλίες και τις οινοτουριστικές διαδρομές του νησιού μας. Στηρίζουμε την προσπάθεια του ελληνικού κρασιού, το οποίο αποτελεί σπουδαίο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό».

ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ WINESofCRETE ME ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Οο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο κ. Νίκος Δουλουφάκης, Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου

Ο Νίκος Δουλουφάκης, Πρόεδρος του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη φετινή εκδήλωση στην Αθήνα που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο επισκεψιμότητας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας επισκέφτηκε, δοκίμασε κρητικό κρασί και συμμετείχε στις δράσεις μας. Ευχαριστούμε και την Περιφέρεια Κρήτης που στάθηκε και αυτή την φορά δίπλα μας και φυσικά τους χορηγούς μας που στηρίζουν την έκθεση κάθε χρόνο. Η παρουσία μας στην πρωτεύουσα, παραμένει σταθερή και βλέπουμε ότι το κρητικό κρασί ανεβαίνει στις προτιμήσεις του Αθηναϊκού κοινού. Στόχος μας κάθε χρόνο να προσφέρουμε διαφορετική εμπειρία στο οινόφιλο κοινό και στους επαγγελματίες».

Παράλληλα με την έκθεση οργανώθηκαν σεμινάρια γευσιγνωσίας για το Λιάτικο και το Ασύρτικο της Κρήτης, με την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη. Η Κρητική Διατροφή έδωσε κι αυτή το παρόν με ένα σεμινάριο για τις κρητικές γεύσεις και το συνδυασμό πιάτων με κρασί από την Cookpad και τον Κώστα Προβατά DipWSET.

seminario koliakoudaki
Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων γευσιγνωσίας για το Λιάτικο και το Ασύρτικο της Κρήτης, με την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν νέα προϊόντα του οινικού κλάδου από τους χορηγούς της έκθεσης, να δοκιμάσουν κρητικά τυριά από τους Μύλους Κρήτης και παξιμάδια από την εταιρεία Χιωτάκης και να περιηγηθούν νοητά στους Δρόμους Κρασιού της Κρήτης μέσα από πλούσιο έντυπο υλικό για τον οινοτουρισμό. Στον χώρο της έκθεσης λειτούργησε πωλητήριο κρασιών με επιλεγμένες ετικέτες σε ειδικές για την ημέρα τιμές.

Τέλος, 13 τυχεροί επισκέπτες κέρδισαν αντίστοιχες φιάλες Magnum που προσέφεραν οι οινοποιοί στις ανά ώρα κληρώσεις. Οι επισκέπτες, επίσης, ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα κλωνικής επιλογής CloSeViVa που διενεργείται στα πλαίσια της δράσης »Ερευνώ, Δημιουργώ, Καινοτομώ» και επιδιώκει να επιτύχει την απομόνωση κλώνων από τις σημαντικότερες Ελληνικές ποικιλίες, που παρουσιάζουν ιδιαίτερα φυτοϋγειονομικά και φαινοτυπικά χαρακτηριστικά. Το εν λόγω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

CloseViVa2

Το επόμενο οινικό ραντεβού της Κρήτης στην Αθήνα, είναι τον Μάρτιο του 2020 στο Οινόραμα!

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.winesofcrete.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here