Αρχική Περιβάλλον Νομοθετικές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών

Νομοθετικές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών

0
Δασικοί χάρτες
Διαφήμιση

Αποφασισμένο να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που καθυστερούν την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών, εμφανίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα συγκρότησε Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνου Αραβώση.

Πρόταση για νομοθετικές ρυθμίσεις

δασικοί χάρτες

Η επιτροπή, που συνεδρίασε για πρώτη φορά, θα ασχοληθεί με την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων θεμάτων με πρωταρχικό στόχο την κατάθεση πρότασης με τη μορφή διατάξεων νόμου για:

  • Την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ιδιαίτερης κατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής.
  • Τη συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τις «οικιστικές πυκνώσεις».
  • Την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών από τις αρμόδιες Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων.

Επίλυση πολύπλοκων υποθέσεων

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ2

Στη συνέχεια, η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή θα επεξεργαστεί και θα προτείνει σχέδιο νομοθετικών ρυθμίσεων για την επίλυση προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί κατά τις διαδικασίες θεώρησης, ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, συμπεριλαμβανομένων των δασωθέντων αγρών, αγροτικών εκμεταλλεύσεων που έχουν προκύψει μετά από εκχερσώσεις δασών και δασικών εκτάσεων, όπως ιδιωτικών χορτολιβαδικών εκτάσεων, εκτάσεις στα νησιά του Αιγαίου κ.α.

Α.Χ.

Διαφήμιση