Αρχική Περιβάλλον Νέοι πολεοδομικοί όροι σε Κουκάκι και Μακρυγιάννη

Νέοι πολεοδομικοί όροι σε Κουκάκι και Μακρυγιάννη

0
akropoli xenodoxio
Διαφήμιση

Η περιοχή του Μακρυγιάννη και το Κουκάκι, γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Μετά μάλιστα την κατασκευή του Μουσείου της Ακρόπολης, οι επισκέπτες αυξάνονται και πληθύνονται σταθερά καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως επίσης και τα νέα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ. Για να μην μιλήσουμε για το real estate και την άνοδο του airbnb.

Βέβαια, μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αναπτυξιακής… ευφορίας δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα ευτράπελα. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι και η ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή. Η άδεια του οποίου, αν και είχε προεγκριθεί, μετά από τις σχετικές κινητοποιήσεις, ακυρώθηκε τελικά από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Επανεξέταση του πολεοδομικού πλαισίου

akropolis realestate162

Υπό αυτό το πρίσμα, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Εργασίας για την επανεξέταση του πολεοδομικού πλαισίου της ευρύτερης περιοχής που περιβάλλει την Ακρόπολη και δη της περιοχής Μακρυγιάννη / Κουκάκι.

«Στόχος της σύστασης Ομάδας Εργασίας είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τυχόν τροποποίηση του πολεοδομικού πλαισίου της περιοχής και να ρυθμιστεί το θέμα μέχρι τη λήξη της παρούσας αναστολής  του Μαρτίου 2020 χωρίς άλλη καθυστέρηση. Η χρονική συγκυρία της απόφασης του ΣτΕ είναι ιδιαίτερη θετική, γιατί δημιουργεί σαφέστερο πλαίσιο για τις εργασίες της ομάδας εργασίας», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Η Ομάδα Εργασίας θα εισηγηθεί τους νέους πολεοδομικούς όρους της περιοχής, λαμβάνοντας υπόψιν και την υπ’ αριθμόν 2103/2019 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία ακυρώνει την προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση εννιαώροφου ξενοδοχείου στην περιοχή Μακρυγιάννη.

Τα μέλη

akro3 thumb large 735x400 1

Την Ομάδα Εργασίας απαρτίζουν διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.

 

 

 

Διαφήμιση