Αρχική Περιβάλλον Νεκρός υπερασπιστής του Αμαζονίου

Νεκρός υπερασπιστής του Αμαζονίου

0
Πάουλο Παουλίνο
Διαφήμιση

Ο Πάουλο Παουλίνο ήταν μόλις 20 ετών. Ως μέλος των Υπερασπιστών του Δάσους στη Γκουανταλαχάρα, είχε αφιερωθεί στην προστασία του Αμαζονίου.

“Φοβάμαι μερικές φορές, αλλά πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να δράσουμε. Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε”, είχε πει στο Reuters τον Σεπτέμβριο.

Και είχε δίκιο. Το Σάββατο, έχασε τη ζωή του από σφαίρες παράνομων υλοτόμων.

Άλλος ένας ιθαγενής, ο Λαέρσιο Γκουαχαχάρα, τραυματίστηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο, ενώ ένας ξυλοκόπος αγνοείται.

Ένοχος

Πάουλο Παουλίνο

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο με ανάρτησή του στο Twitter, διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να βρεθούν οι ένοχοι της δολοφονίας.

Ωστόσο, οι οργανώσεις για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των ιθαγενών, θεωρούν εκείνον ως κύριο υπεύθυνο, λόγω των αναπτυξιακών πολιτικών που εφαρμόζει στον Αμαζόνιο.

“Η αύξηση της βίας στις περιοχές όπου ζουν οι ιθαγενείς είναι άμεσο αποτέλεσμα της καλλιέργειας μίσους και των ενεργειών που έγιναν εναντίον του λαού μας”, επισήμανε η Ένωση των Αυτόχθονων Λαών της Βραζιλίας (APIB) στο Reuters.

“Γενοκτονία”

Πάουλο Παουλίνο

Σύμφωνα με έρευνα του Συμβουλίου για τους Αυτόχθονες Λαούς της Βραζιλίας, μέσα στους πρώτους 9 μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο Μπολσονάρο, έχουν γίνει 160 επιθέσεις σε περιοχές ιθαγενών, διπλάσιες απ’ ό,τι πέρσι.

“Παρόλο που είναι συνταγματική υποχρέωση της κυβέρνησης της Βραζιλίας να προστατεύσει τις περιοχές αυτές και τους λαούς τους, αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια γενοκτονία ενορχηστρωμένη από την εγκληματική κυβέρνηση Μπολσονάρο”, τόνισε ο διευθυντής του προγράμματος Amazon Watch Κριστιάν Πουαριέ. “Ο Μπολσονάρο έχει ξεκινήσει ανοιχτή επίθεση στα δικαιώματα και στη γη των ιθαγενών, εγκαταλείποντάς τους στο έλεος των παρανόμων… Αυτή η κυβέρνηση έχει αίμα ιθαγενών στα χέρια της”.

Διαφήμιση