Αρχική Μεταφορές Μετρό Θεσσαλονίκης: Αναμένεται τον Απρίλιο του 2023

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αναμένεται τον Απρίλιο του 2023

0
Μετρό Θεσσαλονίκης
Διαφήμιση

Σε λύση για τον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή Μετρό της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι έχει καταλήξει το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα το ypodomes.com η Αττικό Μετρό ενέκρινε επί της αρχής ως βέλτιστη για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού την προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων. Η Αττικό Μετρό προχώρησε στη σύναψη σύμβασης για την περαιτέρω διερεύνηση των επιπτώσεων που ενδέχεται να προκληθούν από τις φάσεις κατασκευής με την διατήρηση των αρχαιοτήτων. 

Στόχος είναι σε τρεις μήνες από την υπογραφή αυτής της σύμβασης, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου 2020 να έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση και στη συνέχεια η διοίκηση της Αττικό Μετρό να οριστικοποιήσει την απόφαση της με την εντολή κατασκευής με τη συγκεκριμένη μέθοδο στην ανάδοχο κοινοπραξία.

Μετά από 17 χρόνια

Μετρό Θεσσαλονίκης

Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον (νέο) προγραμματισμό, το Μετρό της πόλης θα μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2023, δηλαδή περίπου 17 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών.

Το έργο μπαίνει πάλι σε ρυθμούς κατασκευής ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2020, αναμένεται η έλευση και άλλων συρμών και η εκκίνηση κάποιων δοκιμαστικών δρομολογίων.

Διαφήμιση