Αρχική Επιλεγμένα Κτηματολόγιο: Παράταση έως το καλοκαίρι του 2020 με …ραντεβού

Κτηματολόγιο: Παράταση έως το καλοκαίρι του 2020 με …ραντεβού

0
Κτηματολόγιο
Διαφήμιση

Σε παράταση της προθεσμίας για αίτηση ένταξης στο εθνικό κτηματολόγιο τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2020 προσανατολίζεται η Ελληνικό Κτηματολόγιο, γι’ αυτό και προχώρησε στην καθιέρωση των …«ραντεβού». Με άλλα λόγια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και για να αποφευχθούν οι πολύωρες ουρές, η εταιρεία αποφάσισε να εφαρμόσει τη διαδικασία «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού.

Τι χρειάζεται

Οι δικαιούχοι πρέπει να κάνουν μια αρχική αίτηση κατά την οποία θα λαμβάνουν ένα αριθμό πρωτοκόλλου ώστε στη συνέχεια να μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους ακόμη και μετά την λήξη του προγράμματος κτηματογράφησης της περιοχής τους.

Προς αποφυγή των προστίμων

Κτηματολόγιο

Με τον τρόπο αυτό αποφορτίζονται τα γραφεία των μελετητών και οι πολίτες που είναι στην εκπνοή των προθεσμιών δεν κινδυνεύουν με επιβολή προστίμων. Η κυβέρνηση άλλωστε φαίνεται ότι θέλει να τα αποφύγει γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες σκέφτεται να τα εφαρμόσει μετά τα τέλη του α΄ εξαμήνου του 2020.

Τα ραντεβού

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μελετητών, τα ραντεβού στο νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία έχουν καθοριστεί για τον Απρίλιο ενώ στη Νεάπολη και την Ιεράπετρα για τον Μάιο του 2020.

Για παράδειγμα στον Άγιο Νικόλαο από τα 127.233 συνολικά δικαιώματα  ραντεβού κλείστηκαν ραντεβού για τα 92.126, στην Ιεράπετρα από τα 171.598 δικαιώματα για τα 82.679 οι δηλώσεις ιδιοκτησίας θα κατατεθούν με ραντεβού και στη Σητεία από τα 214.526 δικαιώματα θα κατατεθούν με ραντεβού τα 47.849. Συνολικά στις περιοχές αυτές της Κρήτης κλείστηκαν 23.400 ραντεβού για 250.182 δικαιώματα.
Σε Βοιωτία και Φωκίδα έχουν κλειστεί 26.000 ραντεβού έως τον Ιούνιο, τα οποία αφορούν 188.000 δικαιώματα ενώ, μέσω ραντεβού, θα κατατεθούν 270.000 δικαιώματα στο Ηράκλειο έως τα τέλη Απριλίου και 85.000 στην Αιτωλοακαρνανία έως και τον Μάρτιο.

Πηγή: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here