Αρχική Διάστημα Κίνα: Η πρώτη εικόνα του σκάφους που θα εξερευνήσει τον Άρη

Κίνα: Η πρώτη εικόνα του σκάφους που θα εξερευνήσει τον Άρη

0
kina diastima
Διαφήμιση

Τα πρώτα σχέδια της Κίνας για την εξερεύνηση του Άρη παρείχε η China Aerospace Technology Corporation, δημοσιοποιώντας την πρώτη εικόνα του κινεζικού σκάφους, που προορίζεται για τον Κόκκινο Πλανήτη.

Σύμφωνα με τον κινεζικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμός CGTN (China Global Television Network), ο Γιε Τζιανπέι, επικεφαλής επιστήμονας του τμήματος Διαστημικών Επιστημών και Εξερεύνησης Βαθέος Διαστήματος στην Κινεζική Ακαδημία Διαστημικής Τεχνολογίας, είπε ότι «το σχετικό πρόγραμμα προχωρά ομαλά και, αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, το σκάφος εξερεύνησης του Άρη θα εκτοξευτεί το 2020 και θα προσεδαφιστεί πριν το 2021.

Η εξερεύνηση του Άρη αποτελεί μεγάλη καινοτομία. Εάν αποδειχτεί επιτυχής, θα είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που μια χώρα ολοκληρώνει τρεις αποστολές σε μία» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα σχέδια

Το σκάφος θα σταλεί σε γεωσύγχρονη τροχιά μέσω πυραύλου Long March 5 και θα πραγματοποιήσει μια επτάμηνη πτήση προς τον Άρη. Προορίζεται για τη διερεύνηση της ατμόσφαιρας, του τοπίου και των γεωλογικών και μαγνητικών χαρακτηριστικών του πλανήτη, και ελπίζεται να δώσει πολύτιμα στοιχεία για την προέλευση και την εξέλιξη του Άρη και του ηλιακού συστήματος, σύμφωνα με τον Γιε.

Τα κινεζικά σχέδια για τον Άρη και το βαθύ διάστημα περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση την εκτόξευση του πρώτου κινεζικού σκάφους για την εξερεύνησή του το 2020, που θα ακολουθηθεί από μια δεύτερη αποστολή το 2028, η οποία προορίζεται να φέρει δείγματα πίσω στη Γη. Κατά το 2030 αναμένεται να πραγματοποιηθεί εξερευνητική αποστολή σε αστεροειδή και επίσης το 2030 προορίζεται να λάβει χώρα μια αποστολή στο σύστημα του Δία.

Διαφήμιση