Αρχική Ειδήσεις Κεντρική Μακεδονία: Πιστώσεις 29,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα

Κεντρική Μακεδονία: Πιστώσεις 29,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα

0
antiplimirika erga
Διαφήμιση

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε πιστώσεις συνολικού ύψους περίπου 29,5 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε τέσσερις Δήμους της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα έργα αφορούν τους Δήμους Παύλου Μελά και Πυλαίας-Χορτιάτη της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης και των Δήμων της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, Πολυγύρου και Νέας Προποντίδας.

Ειδικότερα, για τα αντιπλημμυρικά έργα θα χρηματοδοτηθούν:

  • Δίκτυο ομβρίων περιοχής Νικόπολης Δήμου Παύλου Μελά
  • Έργα διευθέτησης του ρέματος Κυψέλης στη ΔΕ Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη
  • Έργα διευθέτησης ρέματος Ευκαρπίας στη ΔΕ Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, μία περιοχή που στις 19/9/2019 επλήγη από πλημμυρικό φαινόμενο
  • Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας οικισμών Ορμύλιας-Ψακουδιών του Δήμου Πολυγύρου
  • Αποστράγγιση ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της παραλιακής ζώνης του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «πρόκειται για την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου θέματος που, δυστυχώς, κόστισε σε ανθρώπινες ζωές αλλά και ανθρώπινες περιουσίες το προηγούμενο διάστημα, πράγματα που με την υλοποίηση αυτού του έργου θα τα αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν. Για εμάς το πρώτο είναι η ανθρώπινη ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επισημαίνεται, ότι η πράξη πλαισιώνεται από οριζόντιο υποέργο προμήθειας συστημάτων για την παρακολούθηση της στατικής επάρκειας υποδομών της Περιφέρειας και την έγκαιρη προειδοποίηση προς αποφυγή αρνητικών συνεπειών από πλημμυρικά φαινόμενα.

Όλα τα έργα χωροθετούνται εντός των Ζωνών Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμυρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όπως αυτές αποτυπώνονται στο εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμυρών (ΦΕΚ 2638/Β/5-7-2018).

 

Διαφήμιση