Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ως θετικό παράδειγμα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ως θετικό παράδειγμα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

0
Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÊÕÑÉÁÊÏÓ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇÓ ÓÔÏ ÊÁÔÁÓÔÁÔÉÊÏ ÊÁÉ ÅÊËÏÃÉÊÏ ÓÕÍÅÄÑÉÏ ÔÏÕ ÅÕÑÙÐÁÉÊÏÕ ËÁÉÊÏÕ ÊÏÌÌÁÔÏÓ (ÅËÊ) ÓÔÏ ÆÁÃÊÑÅÌÐ ÔÇÓ ÊÑÏÁÔÉÁÓ<BR><BR> ÐÇÃÇ: epp

Να γίνει η Ελλάδα μια πρωτοπόρος χώρα στην παραγωγή καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, την ανάγκη αλλαγής του ενεργειακού μείγματος με στόχο την πλήρη απολιγνιτοποίηση τουλάχιστον ως το 2028 και την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης έως το 2021, υποστήριξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με θέμα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ηθική υποχρέωση

«Προχωράμε πιο γρήγορα από την υπόλοιπη Ευρώπη στη μείωση της χρήσης πλαστικών και συγκεκριμένα στην απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης από το 2021», είπε τονίζοντας ότι «έχουμε όχι μόνο πολιτική αλλά και ηθική υποχρέωση να εφαρμόσουμε πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον». Σημείωσε επίσης πως «η ηθική διάσταση είναι προφανής, αλλά και η πολιτική διάσταση είναι επίσης ξεκάθαρη στο μυαλό μου».

Η κλιματική αλλαγή ως “ευκαιρία”

κλιματική αλλαγή

“Είτε θα επιλέξουμε να ηγηθούμε της προσπάθειας δίνοντας εμείς το θετικό παράδειγμα, υλοποιώντας ουσιαστικές πολιτικές που θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα, είτε θα χάσουμε την επαφή μας με τη νεότερη γενιά, η οποία ευτυχώς ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτά τα προβλήματα, πολύ περισσότερο από ό,τι η δική μας γενιά», επισήμανε και πρόσθεσε ότι η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά ταυτόχρονα μια ευκαιρία. «Έχω πει πολλές φορές ότι η ανάπτυξη θα είναι είτε βιώσιμη, είτε δεν θα υπάρχει» υπογράμμισε.

Πολιτιστική κληρονομιά

Εξίσου μεγάλη σημασία έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Αναφερόμενος στη διεθνή διάσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα το 2020 για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την ευαισθητοποίηση σε μια πλευρά της κλιματικής αλλαγής που έχει υποτιμηθεί και αφορά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική μας κληρονομιά. Στο πλαίσιο αυτό θα φιλοξενήσουμε αυτή την υψηλού επιπέδου διάσκεψη, όχι μόνο για να ευαισθητοποιήσουμε αλλά και για να διαμορφώσουμε στέρεα βήματα και ένα σχέδιο δράσης για το πως μπορούμε να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here