Αρχική Καταστροφές Ηχηρό μήνυμα από την Extinction Rebellion για την κλιματική αλλαγή

Ηχηρό μήνυμα από την Extinction Rebellion για την κλιματική αλλαγή

0
Ηχηρό μήνυμα από την Extinction Rebellion για την κλιματική αλλαγή
Διαφήμιση

Ένα ημιβυθισμένο σπίτι από τούβλα, μία κατασκευή για λογαριασμό της Extinction Rebellion, έπλευσε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στον Τάμεση με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Extinction Rebellion, η κίνηση αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια της οργάνωσης να στείλει ένα SOS στην κυβέρνηση και να απεικονίσει τις απειλές που θα αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι από την κλιματική κρίση. «Όπως φάνηκε με σαφήνεια στις πρόσφατες πλημμύρες στο Derbyshire και στο Yorkshire», αναφέρει η ανακοίνωση «τα σπίτια μας, οι επιχειρήσεις μας και οι οικογένειές μας είναι βρίσκονται σε κίνδυνο. Παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο τις ζωές των ανθρώπων να καταστέφονται σε όλον τον κόσμο και στο Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δράση της οργάνωσης έρχεται ενώ σχεδόν 50 προειδοποιήσεις για πλημμύρες εκδόθηκαν σε περιοχές της Αγγλίας κατά τις προηγούμενες ημέρες συνεχών βροχοπτώσεων. Στο Ντόνκαστερ πλημμύρισαν 400 σπίτια ενώ μία γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Ντέρμπισαϊρ.

Το χαρακτηριστικό σπίτι από τούβλα, που μπορούσε να δει κάποιος να πλέει ημιβυθισμένο στον Τάμεση, δημιουργήθηκε από τους Katey Burak και Rob Higgs. Το «Σπίτι που Βυθίζεται», όπως ονομάζεται η δημιουργία τους, αποσκοπούσε στο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σοβαρότητα της επικείμενης καταστροφής που προκαλείται από τον άνθρωπο. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι με το οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συνδεθούν οπτικά», αναφέρει σε άλλο σημείο η οργάνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποίησε η Extinction Rebellion η στάθμη της θάλασσας αναμένεται να ανέβει από ένα ως πέντε μέτρα ως το 2100. Η ομάδα υποστηρίζει πως παρότι η Διακυβερνητική Ομάδα για την Κλιματική Αλλαγή αναφέρει πως η άνοδος της στάθμης της θάλασσας δε θα ξεπεράσει τα δύο μέτρα, υποτιμά την πρόοδο της κλιματικής αλλαγής. Στην Γροιλανδία 140.000 τόνοι πάγου λιώνουν ανά δευτερόλεπτο, μέγεθος που αντιστοιχεί 200 φορές στον ποταμό Τάμεση.

«Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί τις μεγάλες πλημμύρες στο Ηνωμένο Βασίλειο εθνική έκτακτη ανάγκη», αναφέρει η οργάνωση σημειώνοντας ότι διαφωνεί με τον Μπόρις Τζόνσον. «Πολλοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο βίωσαν καταστάσεις που τους άλλαξαν τη ζωή αυτή την εβδομάδα και θα υπάρξουν και άλλου στις παράκτιες περιοχές που θα επηρεαστούν τον ερχόμενο χειμώνα».

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους εκείνους που έχασαν τα σπίτια τους και τα μέσα βιοπορισμού τους» αναφέρει η οργάνωση τονίζοντας ότι θα συνεχίσει να απαιτεί μέτρα.

Με πληροφορίες από Dazed

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ Apple απέσυρε εφαρμογή του Instagram για την κατασκοπεία του κόσμου
Επόμενο άρθροΕΦΕΤ: Ανάκληση σνακ με καλαμπόκι και φιστίκια