Αρχική Ενέργεια Φορολογικό ν/σ: Μειώθηκε η έκπτωση για την ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων

Φορολογικό ν/σ: Μειώθηκε η έκπτωση για την ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων

0
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΙΙ
Διαφήμιση

Μείωση κατά 67% στην έκπτωση φόρου που προβλέπονταν στο αρχικό σχέδιο για όσους προχωρούν σε ανακαίνιση ή ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου τους περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ανακαινίσεις ακινήτων

Η αρχική διάταξη όριζε τη δυνατότητα έκπτωσης φόρου 40% στις δαπάνες για υπηρεσίες ενεργειακής, αισθητικής ή λειτουργικής αναβάθμισης ακινήτων με μέγιστο όριο δαπάνης τα 48.000 ευρώ. Η μέγιστη έκπτωση φόρου σε ορίζοντα τετραετίας θα ήταν 19.200 ευρώ.

Ωστόσο, το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή έβαλε τη μέγιστη έκπτωση στα 16.000 ευρώ, περιορίζοντας την ωφέλεια φόρου στα 6.400 ευρώ.

Ανώτατο όριο 16.000 ευρώ

Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ

Οι δαπάνες που θα πραγματοποιηθούν για τη λήψη υπηρεσιών που σχετίζονται με την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτιρίων, τα οποία δεν έχουν ήδη ενταχθεί ή δεν θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αναβάθμισης κτιρίων, μειώνουν ισόποσα κατανεμημένες σε περίοδο 4 ετών -σε ποσοστό 40% του ύψους τους- το φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων μέχρι του αναλογούντος για κάθε φορολογικό έτος φόρου, με ανώτατο συνολικά όριο δαπάνης τις 16.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την μείωση του φόρου από το ποσό των δαπανών, αποτελεί η απόδειξή τους με νόμιμα παραστατικά και η εξόφλησή τους με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών.

Διαφήμιση