Αρχική Επιχειρείν Έρχεται ειδικό ταμείο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

Έρχεται ειδικό ταμείο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις

0
startups
Διαφήμιση

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης – Μία ελληνογερμανική συνεργασία», ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, εξήγγειλε τη δημιουργία ειδικού ταμείου για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Στην 4η θεματική ενότητα στην οποία συμμετείχε ο υφυπουργός, αναδείχθηκε η ελληνογερμανική συνεργασία στο πεδίο της έρευνας και καινοτομίας σε επίπεδο κυβερνήσεων. Ο κ. Τσακίρης τόνισε πως «χρειαζόμαστε περισσότερη έρευνα και καινοτομία στην Ελλάδα, και στην ΕΕ για να κρατήσουμε τη θέση που έχει η Ευρώπη διεθνώς. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες είναι μεγάλες. Όμως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα. Θα πρέπει να συνεχίσουμε σε ένα περιβάλλον συνεργατικής καινοτομίες».

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή εμπειρία των χρηματοδοτήσεων της καινοτομίας και της έρευνας μέσα από ειδικά ταμεία, τόνισε ότι και στην Ελλάδα «είναι στα άμεσα πλάνα της κυβέρνησης η δημιουργία ειδικού ταμείου, ώστε να χρηματοδοτήσει στο στάδιο της ‘σποράς’ την καινοτομία μέσα από την αναπτυξιακή τράπεζα, όπως και το να δημιουργήσουμε επιταχυντές».

Ουσιαστικά, θα είναι στο πλαίσιο του equifund και θα εμπλουτίσει τη γκάμα χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη της καινοτομίας. Σε σχέση με τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης και δημιουργίας, διευκρίνισε ότι στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία για το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο.
.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροFraport Greece: Τα 4 eco-αεροδρόμια της Ελλάδας
Επόμενο άρθροEducation Festival 2019: «Πέρα από τα συνηθισμένα…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ