Αρχική Καταστροφές Ελάφι πέθανε επειδή έφαγε 7 κιλά σκουπιδιών και πλαστικών

Ελάφι πέθανε επειδή έφαγε 7 κιλά σκουπιδιών και πλαστικών

Το ελάφι είχε προσπαθήσει να φάει ανδρικά εσώρουχα, πλαστικές σακούλες, γάντια, νουντλς και άλλα σκουπίδια
0
Ελάφι πέθανε επειδή έφαγε 7 κιλά σκουπιδιών και πλαστικών

Οι αρμόδιοι του εθνικού πάρκου Khun Sathan στην Ταϊλάνδη βρήκαν ένα ελάφι νεκρό στη περιοχή τους, και ύστερα από αυτοψία που πραγματοποίησαν, έμειναν άφωνοι βλέποντας το περιεχόμενο του στομαχιού: το ζώο είχε προσπαθήσει να φάει επτά κιλά σκουπίδια.

Μέσα στο στομάχι του άγριου ζώου βρέθηκαν μεταξύ άλλων ανδρικά εσώρουχα, πλαστικές σακούλες, σακουλάκια στιγμιαίου καφέ, κομμάτια από πλαστικό σχοινί, γάντια από καουτσούκ, νουντλς στιγμής και μία μικρή πετσέτα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πάρκου, το ελάφι έτρωγε πλαστικά για πολύ καιρό πριν πεθάνει.

Όπως μεταδίδει το BBC, στις 25 Νοεμβρίου, εργαζόμενος του πάρκου που έκανε περιπολία εντόπισε το ελάφι- που είναι περίπου 10 ετών – νεκρό.

«Πιστεύουμε πως έτρωγε αυτά τα πλαστικά για πολύ καιρό πριν πεθάνει» δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ο διευθυντής του Εθνικού Πάρκου. «Οι ειδικοί πιστεύουν πως τα πλαστικά μπλόκαραν τον πεπτικό σωλήνα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα τεθεί σε εφαρμογή πλάνο τριών σταδίων, με στόχο οι ντόπιοι να μαζεύουν πλαστικά και άλλα σκουπίδια από τον χώρο του εθνικού πάρκου. Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού θα σχηματιστεί και επιτροπή που θα ασχοληθεί με τη διαχείριση απορριμμάτων και με τελικό στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα.

Σύμφωνα με τη Greenpeace, πάνω από 75 εκατομμύρια πλαστικές σακούλες πετιούνται ετησίως στην Ταϊλάνδη.

Δείτε τις φωτογραφίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here