Αρχική Ειδήσεις ΕΛ.ΑΣ.: Σε λειτουργία ειδική υπηρεσία ενδοοικογενειακής βίας

ΕΛ.ΑΣ.: Σε λειτουργία ειδική υπηρεσία ενδοοικογενειακής βίας

Η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακή Βίας λειτουργεί σε κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στις 14 περιφέρειες της χώρας και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας κάθε νομού
0
via

Δημιουργήθηκε ειδικό επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, στην Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα, λειτουργεί Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακή Βίας σε κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στις δεκατέσσερις περιφέρειες της χώρας και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας κάθε νομού.

«Δίνουμε φωνή στα θύματα και σπάμε τον κύκλο της σιωπής και των στερεοτύπων. Η βία κάθε μορφής είναι έγκλημα και η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει τα θύματα και επιβάλλει το νόμο», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο υλοποίησε τη συγκεκριμένη δράση, «βάζοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της ΕΛΑΣ την πρόληψη της βίας σε βάρος όλων των πολιτών και κυρίως των ευάλωτων ομάδων».

Συνολικά η νέα επιχειρησιακή δομή περιλαμβάνει 73 Υπηρεσίες πανελλαδικά. Πρόκειται ουσιαστικά για γραφεία, στελεχωμένα από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν θα έχουν επιχειρησιακό ρόλο, αλλά θα συνεργάζονται με όλες τις άλλες υπηρεσίες, θα παρακολουθούν τις υποθέσεις οικογενειακής βίας, θα δίνουν οδηγίες και θα εισηγούνται μέτρα για την διαχείριση των υποθέσεων αυτών.

Οι κύριοι στόχοι των υπηρεσιών

  • Η προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων, με έμφαση και στην πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης.
  • Η ενθάρρυνση και την καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών.
  • Η πρόληψη και την αντιμετώπιση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.
  • Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και τη συστηματική παρακολούθηση των υποθέσεων.
  • Η εκπαίδευση και την διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Η ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here